Sokáig tartotta magát a KTE, de végül nem bírt a Szolnokkal

A nagyszünetben még a Kecskemét vezetett, de a fordulás után ellenfele fölé tudott nőni a listavezető. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 16. forduló 
KTE-Duna Aszfalt - Szolnoki Olaj KK 67-79 (19-16, 16-17, 13-24, 19-22) 

Kecskemét: Pongó 9/3, Thompson 17/9, Djeraszimovics 20/6, Dramicsanyin 4, Karahodzsics 10. 
cserék: Wittmann 7/3, Fülöp -, Molnár -, Horváth K. - 

Szolnok: Perry 13/9, Polyák 15/15, Vojvoda 11/3, Milosevics 15/3, Tóth Á. 2
cserék: Ford 11/3, Kovács 2, Andric 10, Phillip -. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A szolnoki kezdőben ezúttal Polyák László kapott helyet és kimaradt a 25. születésnapját éppen ma ünneplő Quincy Ford, a változtatás ellenére azonban nem az Olaj akarata érvényesült a meccs elején: nem igazán feküdt a vendégeknek a Kecskemét védekezése és a hazaiak kontrollálni tudták az eseményeket. Pongóék kiválóan limitálták a Vojvoda-Perry kettőst (a nagyszünetben hét pontnál tartottak ők ketten Vojvoda utolsó pillanatban dobott kettesével), elvették az Olaj játékát, közben a túloldalon a Thompson-Djeraszimovics páros rendre megbontotta a védelmet (22 pont két negyed alatt) és hozta a kosarakat. Andricék a palánk alatt viszont hatalmas fölényben voltak, a nagyszünetben 13-2-re (!) vezettek a támadópattanók tekintetében, ennyi plusz eséllyel pedig végig partiban is tudtak maradni, igaz, a KTE folyamatosan vezetett pár ponttal. Két negyedet követően 35-33 állt az eredményjelzőn, Karahodzsicsék elégedettek lehettek a teljesítményükkel, bár az említett lepattanózás az érezhetően rövidebb rotáció azért hozdozott magában veszélyt.

A fordulás után aztán agresszívebben és pontosabban jött vissza a parkettre a Szolnok és rögtön egy 8-0-s rohammal kezdett, de mielőtt elrohantak volna a meccsel Milosevicsék, jött két Thompson-tripla és elállította a vérzést a Kecskemét. Ez azonban csak átmeneti megoldásnak bizonyult, a továbbra is meglévő palánk alatti fölény mellé megérkezett az Olaj perimétere is, Polyák László ihletett formát fogott ki kintről (5/5 triplával zárta a meccset), sorra jöttek a KTE eladott labdái és 43-43 után egy 11-0-s futást produkált a címvédő. Ez döntőnek bizonyult, a harmadik negyed 48-57-tel ért véget és nem tudott már visszavágni a Kecskemét: a záró etap közepén tíz pont volt közte, az Olaj pedig végül ha nem is egyszerűen, de hozta a papírformát - a KTE győzelmi szériája megtört, bár Forray Gáborék szoros csatára tudták késztetni ellenfelüket.

Ki kell emelni az Olaj 17 támadópattanóját és a Kecskemét 15 eladott labdáját, ezek nagyon sokat lendítettek a vendégek szekerén. 

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus