Sorozatban hatodszor nyert a Körmend!

2013 november vége óta nem kapott ki az NBI-ben a Körmend, sorozatban öt sikert gyűjtöttek be a vasiak, akik legutóbb a Fehérvár otthonában arattak fontos sikert. A csapat anyagi helyzete is rendeződött, így minden szempontból magabiztosan várhatták a soproniak látogatását. A vendégeknek sem volt azonban félnivalójuk: utóbbi 5 meccsükből négyet megnyertek, a második helyen álló Kecskemétet is megverték, és a tabella harmadik helyén álltak a játéknap előtt. 


Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 16. forduló

Körmend, Szentély Aréna.
Vezette: Cziffra, Szabó, Tőzsér

EGIS Körmend - Soproni KC 71-67
(17-24, 21-10, 20-19, 13-14)

Körmend: Wisseh 8, El-Amin 21/6, Ferencz 3/3, Török 11/3, Rakocsevics 19.
Csere:  Kusnyer 3/3, Fodor -, Sonyák -, Grebenár 6, Kutasi -, Sömenek -. 
Vezetőedző: Hencsey Tamás.

Sopron: Ruják 2, Thomas 11/3, Thompson 16/3, Tóth G. 13/12, Barovics 2. 
Csere: Boriszov 15/3, Dénes 3/3, Molnár A. -, Trepák 5/3, Takács N. -.
Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Kipontozódott: - 

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el. 


Az eredmény alakulása. 4. p.: 3-10. 9. p.: 17-20. 13. p.: 21-29. 18. p.: 36-29. 23. p.: 42-34. 28. p.: 50-51. 34. p.: 61-63. 36. p.: 69-65.

A múlt vasárnapi, székesfehérvári felajánlást követve a körmendi csapat 110 ezer forintot adott össze a 4 éves beteg kisfiú, a körmendi Erdélyi Rolika családja számára. A mérkőzésen urnákat helyeztek ki, de a szurkolók mellett a vendégcsapat is csatlakozott a kezdeményezéshez, és 100 ezer forintot adtak át a családfőnek, még a mérkőzés előtt.

A játékot is ők kezdték jobban, már hét pontnál tartottak, amikor Ferencz egy triplával kezdte meg a körmendi pontgyártást. A Sopron remekül védte le a körmendi akciókat, pedig az egész héten vírusfertőzéstől szenvedő Rakocsevics is ott volt a kezdőben. Thomas és Thompson gyártotta a pontokat, a 8. percben már tíz volt közte. (10-20) Ebből hét megmaradt a kisszünetre. A 13. percben még nyolccal ment a Sopron, aztán szinte varázsütésre valami megváltozott. Főként a hazai védekezés, sorra maradtak ki a vendégtámadások. Török triplájával már csak egy volt közte, Rakocsevics és El-Amin pontjaival pedig fordult a kocka. A Körmend összességében egy 15-0-t repesztett, amit Thompson kettese állított meg. A Sopron mindössze tíz pontot szerzett a negyedben a hazai 21-el szemben, így négy pontos hátrányban várhatta a folytatást.

Rakocsevics kosaraival őrizte előnyét a Körmend, de Tóth két triplával jelezte, hogy ismeri a csarnokot és hogy nem lefutott a meccs. Boriszov is feljavult mellé, ő is szórt egy hármast. Hogy öt ponttal előrébb volt a 3. negyed végén a Körmend, azt El-Amin utolsó másodperces triplájának köszönhette. Az utolsó tíz perc is teljesen nyílt volt, Trepák triplájával vezettek is a vendégek a negyed közepén két ponttal, de Ferencz látványos blokkal szerelte a ziccerben betörő Thomast, majd Török és El-Amin kosaraival visszavette az előnyt a Körmend, amit a Sopron kísérletei ellenére sikerült megőrizni. A hazai tábor az „Indul a GySEV” szlogennel búcsúztatta a vendégszurkolókat, akiknek mérkőzés közben volt némi nézeteltérésük néhány hazai drukkerrel és a rendezőkkel.

Mestermérleg:

Hencsey Tamás: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, nem állt össze a védekezésünk és pontatlanul támadtunk. A 2. negyedben rendeztük a játékunkat és az a tíz perc nagyon jól sikerült és a lepattanózásban is jobbak voltunk. A végjátékban megint voltak hibáink, de így is sikerült nyerni, amiért gratulálok a csapatomnak és közönségünknek is, akiknek köszönjük a biztatást!

Sabáli Balázs: – Valóban, mi kezdtünk jobban, de a második negyedben ez megváltozott. Rosszul dobtunk távolról és a palánk alatt is kevésnek bizonyultunk, centerjátékban és lepattanózásban is. Ennek ellenére volt esélyünk hátrányból is fordítani, a végjátékban egymás hibáiból éltek a csapatok. Egyetlen pozitívum, hogy egymás elleniben megőriztük az előnyünket.

Fotó, slide: bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus