Szegeden nyert a Kaposvár!

Ezen a héten is az aktuális forduló egyik meglepetését szolgáltatta a Szeged, de most nem pozitív, hanem negatív értelemben, ugyanis a Kaposvár meglepően simán diadalmaskodni tudott a Szedeák otthonában.

Magyar bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 7. forduló
Naturtex-SZTE Szedeák - Kaposvári KK 67 - 87 (15-22, 17-19, 18-20, 17-26)

Szeged, Újszegedi Sportcsarnok

V.: Kapitány G., Jakab L., Minár L., (Faidt)

Szeged: Jereminov 13/9, Kiss Zs. 3/3, Levy 13, J. Williams 15/3, Csorvási M. 16.
Csere: Vida 1, Wirth 4, Csorvási L. -. Molnár B. 2.

Kaposvár: Hinnant 5/3, Fodor M. 14/12, Puljko 24/12, Hendlein 17, Chism 15.
Csere: Jancsikin 3/3, Kiss K. 5, Horváth M. 2, Benke 2.

Beragadt a rajtnál a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese a Kaposvári KK elleni szombat esti szegedi derbin, s a vendégek Hrvoje Puljko vezérletével fokozatosan tudták növelni előnyüket a negyed végéig. Hazai részről csak a 4. percben esett kosár, s a Jonathan Levy, Jerrell Williams, Csorvási Milán trió fel is tudta venni valamelyest a küzdelmet a vendégekkel, ám a kaposvári külső dobásokra nem találtak ellenszert, a szegedi távoli kísérletek pedig folyamatosan sikertelennek bizonyultak. Az I. negyed közepén 10 ponton stabilizálódott a különbség a somogyiak javára, a szünetre ez hétre csökkent (15-22).

A folytatásban aztán a remek szegedi lepattanózás – Williams 13-at, Csorvási Milán 10-et szedett egész meccsen, egyenlő megoszlásban a saját és az ellenfél palánkja alatt – és a hazaiak korábbi válogatott centerének biztos kezű büntetői fokozatosan felhozták a Bonifert-legénységet, Branko Jereminov hárompontosával pedig már a Szedeák vezetett 26-24-re. Ám Hendlein Roland pontjaival tartani tudta magát a Kaposvár, amely aztán megrázta magát, Wayne Chism dobásai, valamint Fodor Márton és Louis Hinnat triplái már ismét őket juttatták előnyhöz a nagyszünetre, s végül még tovább növelni is tudták a differenciát (32-41).

A harmadik játékrészben próbált visszakapaszkodni a mérkőzésbe a Szedeák, sikerült is alkalmanként 5-7 pontra csökkenteni a különbséget a nagy Csorvási, és Williams pontjaival, illetve Kiss Zsolt és Jereminov is be-betalált kintről, ez azonban kevés volt, Fodor, Puljko és Chism tarthatatlannak bizonyult, a negyed vége felé 14 pontra nőtt ismét a különbség, amelyből valamelyest faragni tudtak a házigazdák, a hajó azonban elmenni látszott (50-61).

Fodor triplája a záró tízperc elején újabb csapást mért a felzárkózási álmokra, s hiába termelte fáradhatatlanul a pontokat a palánk alatt Csorvási Milán, a büntetőzések, az egyre több pontatlanság 11-13 ponton fagyasztotta be a különbséget. A fáradhatatlanul osztogató Hinnant labdáiból Chism pontjai, Fodor és Puljko triplái – mindketten 4-4 trojkát termeltek – nem engedték közelebb a Tisza-partiakat, akik a hajrára elfáradtak, s a jobban koncentráló vendégek tovább tudtáék növelni előnyüket, hogy végül magabiztos, 20 pontos győzelmet arassanak. Szegedi részről az utolsó percekben a fiatalok is lehetőséget kaptak, gyakorlatilag az U23-as csapat volt a pályán, láthatott is a hazai publikum tőlük pár jó megmozdulást, a vendégek ifjoncaival szemben. A vége 87-67-es megérdemelt vendég siker lett.

Hazai részről a dupla-duplázó Csorvási Milán teljesítménye (16 pont, 50%-os mezőny-, 60%-os büntetődobások, 10 lepattanó, 6 kiharcolt fault, 2 gólpassz 32 perc alatt) érdemel kiemelést, Williams (15/3, 13 lepattanó, 1 assziszt, de 6 eladott labda 33 perc alatt), és Jereminov (13/9, 5 kiharcolt fault, 3 assziszt, de 2/7-es büntetőmutató 35 perc alatt) felemás teljesítménye érdemel némi szót, az ezúttal haloványabb Jono Levy 13 pontja mellé pedig még 3 labdaszerzést is feljegyezhetünk – és körülbelül ennyi. Kaposvári részről ugyanakkor a teljes kezdőcsapat nagyot játszott. Hinnant 5 pontja mellé 6 lepattanó, 3 labdaszerzés, 4 kiharcolt fault, 10 assziszt és 1 blokk vésendő be a 35 perce alatt; Fodor 14/12-je mellett 3 eladott labdáját talán kompenzálja 4 kiharcolt faultja és 3 asszisztja; Puljko mezőnymutatója 50% feletti, 24 pontjának felét triplákból szórta, s 3 gólpasszt ő is kiosztott 30 perc alatt; a 17 pontig jutó, ugyancsak dupla-duplázó Hendlein a mezőny legjobbja szintén 50% feletti mutatóval, hibátlan büntetőzéssel, 11 lepattanóval, 4 kiharcolt személyivel, 2 assziszttal és 2 blokkal 36 játékperce alatt; de meg kell még említeni Chism teljesítményét is, neki is összejött a dupla-dupla, 15 pontjával és 10 lepattanóval, 2-2 gólpasszal és “sapkával”, igaz, négyszer eladta a lasztit.

Bonifert Domonkos: “A Kaposvár okosabban kosárlabdázott mint mi, megérdemelten győzött. A játékvezetők filozófiáját sem értem, de nyilván bennem van a hiba…”

Fekete Ádám: “Jól felkészültünk a Szegedből különösen a kulcsembereik játékát elemeztük ki alaposan. Győzelmünk kulcsa, hogy ismét csapatként működtünk.”

Fotó: delfinek.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus