Szenvedett, de behúzta a kötelezőt a Szolnok

12 pontos hátrányból felállva a második felvonást a Sopron irányította - a negyedik negyedben végig vezető listavezető 4 ponttal győzött.

Magyar férfi A csoport, Alapszakasz, 15. forduló
Sopron KC (3-12) - Szolnoki Olaj KK (13-2) 74-78 (17-23, 27-15, 17-28, 13-12)

Sopron KC: Parker 17/3, Duvnjak 7, El-Amin 17/6, Takács -, Watkins 19/6.
Csere: Mészáros 11/3, Bagó 3/3, Dénes -.

Szolnoki Olaj KK: Perry 17, Kovács 5/3, Vojvoda 11/6, Ford 12/6, Tóth Á. 12.
Csere: Phillip 5/3, Milosevics 10, Andric 6, Polyák -.

A meccs teljes statisztikáját megtaláljátok ezen a linken!

Egészen jól kezdett a Sopron - bár nagy gondjaik voltak a dobásaikkal, négy büntetőnek és Parker triplájának köszönhetően négy perc játék után még vezettek is (7-6). A Szolnok azonban tudatosabban játszott már ebben a periódusban is, és miután a hazaiak dobásai gyakorlatilag egyáltalán nem sültek az ezt követő percekben, a fizikai fölényüket kihasználó, a palánk alatti területet kereső, betöréseket erőltető vendégek meg is léptek egy 15-2-es sorozattal a következő négy percben (9-21). Mészáros beállása hozott új színt az SKC játékába, ő és Watkins is betaláltak kintről, Parker pedig lefelezte csapata másfél perccel korábbi hátrányát az első negyed végén (17-23).

A második felvonás elején Mészáros és Watkins voltak főszerepben a hazaiaknál - eleinte még csak tartani tudta magát az ő segítségükkel Sabáli Balázs együttese, a center azonban annyira tarthatatlan volt, hogy vezetésével egyetlen pontra csökkent a vendéglátó előnye a negyed felére (28-29). Watkins büntetőivel volt meg a hazaiaknak a vezetés is (32-31), majd felváltva vezettek a csapatok. A 18. percben szépségdíjas akciót vezetett a Sopron: Bagó blokkja után Duvnjak majdnem egészpályáról indította Mészárost, aki úgy szerzett ziccerből két pontot, hogy a labda elkapása után a levegőben maradva vitte át a labdát a gyűrű alatt, és tette vissza a kosárba (39-36). Az SKC és közönsége is felpörgött - El-Amin a dudaszóra szerzett triplát, majd Perry két büntetőjére Duvnjak egy szép középtávoli tempóval válaszolt a félidő vége előtt nem sokkal, így 6 ponttal a Sopron vezetett a nagyszünetben (42-36).

Hiába pattanózott jobban a Szolnok (16-24), ez az eredményben nem mutatkozott meg - a soproniak ugyan nem dobták olyan nagyon jól a triplát (4/14), viszont az Olaj összesen egyszer talált be kintről, és keveset is próbálkoztak Dragan Alekszicsék (1/6), a 12/12-es mutatóval büntetőző Sopron pedig a vonalról is eredményesebb volt a listavezetőnél (7/7).

A fordulás után nem nagyon tudott váltani az Olaj - a Sopron főleg El-Amin kosarainak köszönhetően tartotta előnyét, míg a Szolnok továbbra is a gyűrű közelében volt leginkább eredményes. A felvonás feléhez érkezve aztán előbb Kovács, majd Ford is bepörkölt egy hármast a vendégektől, ezzel fordított a Szolnok a 25. perc végén (51-52), időt is kért Sabáli mester. Tóth Ádám két duplája Watkins hármasát fogta közre, majd Mészáros válaszolt Milosevics kosarára. Vojvoda hármasával és Kovács büntetőjével kezdett megint meglépni a szolnoki alakulat (56-62) - a negyedet Bagó dudaszóra, palánkról dobott triplája zárta, ami 5 pontos vendég fórt jelentett 10 perccel a vége előtt (61-66), Milosevics viszont a 28. percben kipontozódott. 

Idegesen kezdtek a csapatok a záró felvonásban - Phillip a 32. perc közepén pörkölt be egy triplát, Perry egy perccel később egy duplával jelentkezett, úgyhogy Sabáli Balázs megint időt kért (61-71). Mészáros a 35. percben megszerezte csapata első pontjait a negyedben, de elképesztően sok hibával játszott ekkor mindkét oldal - öt perccel a vége előtt például a második félidőben 2/7-tel állt a vonalról az első félidőben 12/12 büntetőt a helyére rakó Sopron. Parker és El-Amin révén közelítettek a hazaiak ellenfelükre (69-74), majd előbbi dupláival tovább faragott hátrányán az SKC valamivel több mint egy perccel a vége előtt (73-76). Volt esélye az egyenlítésre is a hazaiaknak, viszont előbb El-Amin eladta a labdát, aztán Parkert faultolták, így a végén a büntetőpárbaj után 78-74-re a Szolnok diadalmaskodott.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus