Szenvedve nyert a Körmend a ZTE otthonában

Már az első negyedben magához ragadta a kezdeményezést az Egis Körmend együttese, mely folyamatosan növelte előnyét. A harmadik negyedben azonban felzárkózott, később fordított is a ZTE, ám a sok hibával tarkított mérkőzésen a végjátékot a maga javára fordította a Körmend, és megszerezte első győzelmét.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz, 5. forduló - 2014. október 31.

Zalakerámia-ZTE KK (1-4) - Egis Körmend (1-4) 69-72   (17-23, 13-21, 19-9, 20-19)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok 1700 néző  Vezette: Vígh P. dr., Farkas G., Praksch P., (Forrai)

ZTE: Graham 3/3, Mohácsi 14, Healy 16, Darling 11/3, Tamir 7.

Csere: Kusnyer -, Gáspár 18/3, Czinger 1, Velkey -. Vezetőedző: Raúl Jiménez.

Körmend: Popadics 14/6, Lemon 19, Ferencz 6/6, Tóth 6, Edwards 19.

Csere: Török -, Kolarics 2, Sonyák 6/3.   Vezetőedző: Ante Perica.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

Egyik csapat sem vághatott neki teljes kerettel a találkozónak. A hazaiknál Lekli József, míg a vendégeknél Darrin Govens nem tudta vállalni a játékot, mindketten térdsérülés miatt.

Záporoztak a kosarak a találkozó első perceiben, így támadásonként változott az épp előnyben játszó csapat kiléte. Tamir triplája után kissé elléphetett volna a ZTE, de Lemon és Tóth szemfülessége okán inkább a személyi hibák gyűltek hazai oldalon. (7-8) A ZTE-s kosárcsendet Darling törte meg, de ezt követően érkezett Tóth Norberttől egy középtávoli tempó és egy indításból szerzett ziccer, valamint egy Richards közeli, így öt ponttal lépett el a Körmend, Jiménez mester pedig azonnal időt kért. (9-14) Mindkét csapat pontatlanul fejezte be akcióit az időkérés után. Az addig kintről veszélytelen vendégek első tripláját Ferencz szerezte, majd Popadics büntetői után már tíz egységgel ment a Körmend. (9-19) A negyed második fele hasonlóképp alakult, mint a kezdete. Pár másodperccel a játékrész vége előtt Graham triplája közben szabálytalankodott Ferencz, a kosarat megadták, büntetőkből Czinger viszont csak egyet váltott pontra. (17-23)

Másfél perc telt el a második tíz percből, amikor megszületett az első kosár, Sonyák talált be a sarokból, Kusnyer válasza elmaradt, majd Lemon fűzte tovább a körmendi előnyt. (17-30) Sok hibával játszottak a csapatok, lépéshibák mindkét oldalon, elhibázott ziccerek jellemezték a játékot. A ZTE mindössze két duplát hozott össze, Richards és Lemon duplái pedig tovább növelték a vendégek előnyét. (21-35) Richards uralta a támadó oldalon a palánk alatti területet, nem tudták feltartóztatni a zalai magasemberek. Mivel támadásban továbbra tanácstalanok voltak a hazaiak, kapkodva fejezték be akcióikat, Jiménez mester időt kért, hogy rendezze a sorokat. A hazai szurkolók egyértelműen adtak hangot nemtetszésüknek, már a negyed közepén a Jiménez távozását követelték. Richards neve mellé már a harmadik személyi hiba került, két duplával faragott hátrányából a ZTE, melyet Perica mester rögtön időkéréssel reagált le. (25-39) Több hiba csúszott a fekete mezes csapat támadásaiba, 7-0-ás etapot repesztett a ZTE, melyet Popadics hárompontosa zárt le. (28-42) Némi földharc és a Lemon-Mohácsi páros összefejeléséből adódó játékmegszakítás után Mohácsi büntetőzhetett, sikerrel tette. De a negyed utolsó kosarát Lemon jegyezte, így magabiztos, 14 pontos előnnyel vonulhatott szünetre a Körmend.

A ZTE hiába nyerte az első félidő alapján a lepattanócsatát (19-17) és szerzett 8 támadólepattanót, a 10 eladott labda, gyenge távoli dobóforma (1/12) nem tette lehetővé, hogy tapadjanak az ellenfélre. A Körmend az eddigi mérkőzésekhez képest nagyon jól értékesítette dupláit (14/20) és a büntetőkkel sem álltak hadilábon.

Két hazai kosárral kezdődött a harmadik negyed, így hosszú időn után érkeztek meg tíz pontra a fehér mezesek. (34-44) Mohácsi duplája nyújtotta a futást és a támadójáték miatt elégedetlen Perica mester időt kért. (36-44) Közel járt a hazai csapat ahhoz, hogy öt pontosra faragja a hátrányát, Lemon viszont két duplájával még inkább a tíz egység felé vitte a körmendi fórt. Ferencz és Török támadófaltjai újabb lehetőségeket adtak a ZTE-nek. Lemon kihagyta büntetőit, Gáspár duplája után Popadics labdaelrúgásért kapott technikait, mely már a 4. személyi hibáját jelentette. (45-51) A hazaiakat húzó Healy tett arról, hogy csapatának legyen esélye a záró játékrész előtt a győzelem megszerzésére, négy pontra hozta fel együttesét. (49-53)

Lemon két kiszenvedett dupláján kívül nem esett kosár a záró negyed első két percében. (49-57) Gáspár duplája törte meg a hazai kosárcsendet, egyik csapat sem testesítette meg a pontosság és nyugodtság szobrait. Két nehéz kosár érkezett a vendéglátóknál, két nagyon munkás középtavoli a körmendi oldalon, a különbség hat pont környékén stagnált. (55-61) Gáspár középtávolija és 2+1-es akciója után nagyon közel került ahhoz a ZTE, hogy megfordítsa a találkozót. (60-61) Egy újabb elhibázott körmendi támadás után megint Gáspár fejezte be az akciót, a mérkőzés eleje óta először vezetett a hazai csapat. (62-61) Ferencz 8 méterről pörkölt be egy hárompontost, de rögtön érkezett válaszként Mohácsi szerencsés kettese. Lemon úgy nem tudott 2+1-es játékot összehozni, sorozatban ötödik büntetőjét hibázta el az amerikai játékos. (64-66) Popadics a támadóidő végéhez közelítve dobott hárompontost, hazai időkérés következett. Alig több mint egy perccel a lefújás előtt Richards értékesített egy közelit, Gaspár pedig egy távoli kettest. Lemon újabb kihagyott büntetői után Darling próbálta menteni a menthetőt egy hárompontossal. Tóth is mindkétszer hibázott a vonalról, nem úgy Popadics, aki úgy tűnt, hogy bebiztosítja a körmendiek első győzelmét. Ám Healy számára még adott volt az esély az egyenlítésre, de  hárompontos kísérletét nem tudta pontokra váltani.

Slide és Fotó - bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus