Szombathelyen nyerte meg a középszakaszt a Szolnok

Első vereségét szenvedte el a Falco a bajnokságban hazai pályán - a kupagyőztes szinte végig vezetett, őrült végjátékban győzött, így már matematikailag is biztos, hogy az első helyről kezdi a rájátszást.

Magyar férfi A csoport, középszakasz, felsőház, 5. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (21-9) - Szolnoki Olaj KK (26-5) 85-86 (17-22, 26-19, 18-29, 24-16)

Falco: Govens 23/6, Perl 19/6, Váradi 7/3, Boriszov 9/3, Tóth N. 6.
Csere: Norfleet 10, Taylor 8, Pustahvar 3/3.

Szolnok: Perry 17/9, Vojvoda 13/9, Ford 16/6, Milosevics 19/9, Tóth Á. 10.
Csere: Andric 5, Kovács 1, Polyák -, Rudner 5/3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken találjátok!

Az első negyed első felében a vendégeknél Ford és Milosevics, a hazaiaknál pedig Govens volt főszerepben, de a vendégek egyértelműen jobban rajtoltak, 8 ponttal vezettek 5 perc után (7-15). Beindult Váradi is a Falcónál, és három triplát is beszórtak a csapatok gyors egymásutánban, de az Olaj továbbra is vezetett (17-22). A második felvonás első felében Perl és Perry vették át a stafétabotot - a szombathelyiek válogatott kedvence révén egyenlített a hazai csapat, Perry pedig szinte egymaga volt felelős azért, hogy a Szolnok ezek után is előnyben játszott, igaz, minimálisban. A kocka a második játékrész közepén fordult Taylor zsákolásánál (34-33) - Vojvoda ugyan visszavette még a vezetést a vendégeknek, de Perl öt ponttal reagált, és az ő és Taylor kosarainak köszönhetően a félidőben is jobban állt a Falco kettő ponttal (43-41).

A fordulás után Perl még tartotta magát, de a Szolnok nagyon beindult, és Milosevics találatainak köszönhetően 23 perc játék után 7 ponttal megugrott (46-53). Boriszov ébredt fel nagyon Szrecsko Szekulovics csapatánál, de más nem igazán, így pedig a montenegrói játékos kosaraival is csak tartani tudta lemaradását az otthon a bajnokságban eddig még veretlen Falco. A negyed végén aztán Norfleet dupláját Perry és Rudner triplái fogták közre, így 9 pontos vezetéssel fordulhatott a záró 10 percre a Szolnok (61-70).

Egészen a 37. percig úgy tűnt, hogy az Olaj még akár nagyobb izgalmak nélkül is nyerhet, ekkor azonban Váradi és Govens szórt be két-két büntetőt, majd fél percre rá Govens szép ziccert értékesített, és 8-ról rögtön 2-re csökkent a Falco hátránya, amikor még három perc volt hátra az összecsapásból (77-79). Govens hármasával a vezetés is megvolt a szombathelyiek számára, Perry és Tóth Norbert büntetőit követően viszont Vojvoda palánkos triplát dobott 9 méterről, bő fél perccel a vége előtt (82-84). Ez sem volt még győztes kosár azonban, mert Govensnek Andric ütött oda egy hármaskísérlet közben, a magyar válogatott honosított irányítója pedig mindhárom büntetőt a helyére küldte, a Szolnok időt kért egypontos hátrányban, 20.3 másodperccel a vége előtt (85-84). Perry 5.6 másodperccel a vége előtt duplát szórt, és mivel erre már nem érkezett válasz, így 86-85-re győzött a Szolnok.

Ez az eredmény egyrészt azt jelenti, hogy a Falco elveszette hazai veretlenségét a bajnokságban, másrészt a Szolnok 26-5-ös mérlegével megnyerte a középszakaszt - a második Falcónak 21-9-cel már nincs lehetősége behozni a kupagyőztest a hátralévő 4 mérkőzése alatt, tehát az Olaj kezdi majd első helyről a rájátszást.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus