Szoros meccsen, de szinte végig vezetve nyert az Olaj

A Sopron az egész meccsen tartotta magát, az Olaj nem tudta leszakítani ellenfelét, de szinte végig vezetettek, és 67-58-ra nyertek.

Magyar Férfi NBI/A, Felsőházi középszakasz, 9. forduló
Szolnoki Olaj KK (5-3) - Soproni Sördögök (2-5) 67-58
(16-14, 20-15, 10-13, 21-16)

Szolnoki Olaj KK: Jones 11, Vojvoda 20/6, Milosevics 14/3, Lee 9/6, Keller 3.
Csere: Rakics 2, Báder 2, Wittmann 6/6, Peringer -.

Soproni Sördögök: Thomas 17/9, Edwards 6/6, Takács 5/3, Tóth 16/6, Trepák 4.
Csere: Ruják 8/3, Molnár 2, Bán -, Bakk -, Kántor -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Vojvoda és Milosevics találataival indult a találkozó, de az Olaj következő pontjaira egészen az ötödik percig kellett várni - addig pedig Thomas triplájával és Tóth Gergely büntetőjével egyenlített a Sopron (4-4). Rakics, Lee és Vojvoda vezetésével megint megpróbált ellépni a vendéglátó a Boriszovot nélkülöző nyugat-magyarországi együttestől, de Ruják és Tóth után Edwards is betalált, triplája azt jelentette, hogy a 8. perc közepén megint egál volt az állás (11-11). Jones két büntetőjére Ruják és Tóth is válaszolt, először volt a soproniaknál az előny (13-14), Vojvoda 2+1-ével zárult azonban a negyed, így 2-vel ment a címvédő (16-14) 10 perc játék után.

Thomas és Takács is eredményes volt kintről a második negyed elején, de Vojvoda és Milosevics válaszoltak, Wittmann triplája után pedig 4 pontra nőtt a Szolnok előnye a 13. perc végére (24-20). Nagyon jól tartotta magát a Sopron, főleg Thomas volt eredményes, de ebben a periódusban betalált Trepák és Ruják is, mindenre volt azonban válasza Dragan Alekszics alakulatának, folyamatosan 1-3 pont között mozgott így a különbség, így fordultak a felek a félidő utolsó két percére. Ez sokkal jobban sikerült a hazaiaknak, Jones, Vojvoda és Milosevics is eredményesek voltak, míg vendég részről nem érkezett pont, 7 egységgel lépett meg így az Olaj (36-29).

A fordulást követően Jones volt újra eredményes, Tóth azonban kintről is eredményes volt, majd egy kettest és egy büntetőt is dobott, a 24. perc elejére visszajött a meccsbe megint a Sopron az újfent teljesen leálló Szolnokkal szemben. Majdnem öt perc hazai kosárcsend után Vojvoda volt eredményes, és hiába jött Trepák két büntetője, Jones és Milosevics voltak megint pontosak, így megint 7 ponttal állt jobban a vendéglátó (44-37). Thomas és Báder váltottak kosarat a negyed utolsó két és fél percében, de kicsit megállt a játék mindkét oldalon. A slusszpoén Edwardsé volt ezúttal, hármasával négy pontra jött vissza Sabáli Balázs legénysége (46-42).

A záró 10 percben Ruják hármasával már csak egy pont volt a különbség, de Vojvoda azonnal megölte a momentumot egy triplával, majd Lee büntetője után hiába szerzett kosarat Molnár Márton, Wittmann is eredményes volt kintről (53-47). Thomas kettese után dőlt el a találkozó lényegében, Lee és Vojvoda is hármast dobtak, így 5 perccel a vége előtt 10 pontra nőtt a differencia a két gárda között (59-49). A hátralévő időben a címvédő minden találatra válaszolt szinte, kettesre kettessel, triplára triplával. A vége 67-58 lett, ezzel az Olaj 5-3-as mérleggel befejezte a középszakaszt, megnyerte a felsőházat és az első helyen lesz kiemelve a rájátszásban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus