Szoros végjátékban nyert a KTE Nyíregyházán

Fordulatos és izgalmas találkozót vívott a Kecskemét az NYKK ellen, a hajrában Ivosev extrája azonban a vendégek javára döntött

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 10. forduló

Marso-Nyíregyháza KK – KTE-Duna Aszfalt 69-73 (18-25, 21-16, 14-16, 16-16)
Nyíregyháza, v.: Hegedűs T., Jakab L., Jurák K., (Benczur)

Nyíregyháza: Szavics 11/3, Wise 23/12, Garner 6, Nagy K. 12/6, Hujdurovic 13
cserék: Helmeczi 2, Garamvölgyi 2, Molnár -, Lajsz -

Kecskemét: Kinney 13/3, Kovács P. -, Djeraszimovics 12/3, Ivosev 11/3, Barovics 9
cserék: Rakics, Pongó Ma. -, Karahodzsics 4, Hegedűs 8/6

Teljes statisztikát itt találtok!

Bár a találkozót Nagy triplája indította, Kinney és Barovics révén hamar fordított a Kecskemét és a két légiós találataival azonnal egy 9-0-s etappal válaszoltak a vendéglátóknak. Ezt követően magához tért Sitku Ernő csapata és Wise kezébe vette a dolgokat, berámolt egy hármast, majd újabb kosaraival egyetlen egységre zárkóztak a hazaiak, de Kinney és a Djeraszimovics helyett rendkívül hasznos és jó játékkal beszálló Rakics révén ismét szigorított támadójátékán az Ivkovics-legénység, így a negyed hajrája nekik sikerült jobban – 60% feletti dobásmutatójuknak köszönhetően 25-18-ra tudták megnyerni az első tíz percet.

A második negyed elején egy 9-2-es rohanással azonnal kiegyenlített a Nyíregyháza, sőt négy perc után Hujdurovic közelijével a vezetést is átvették – gyakorlatilag nem tudtak hibázni, folyamatosan jó dobóhelyzeteket vállalhattak el, miközben a Kecskemét támadójátéka eléggé akadozott. Különösen a festékben volt hatékony a hazai csapat, betörésekből, majd a negyed közepén büntetőkből voltak eredményesek, 34-29-nél Ivkovics időt kért. Ez hatott, a festékben határozottabb lett a KTE, már nem jutottak el könnyen a gyűrűig Szavicsék, ellenben a vendégek igen, közeliekkel és büntetőkkel megfordították a találkozót, kétszer annyi lepattanót szedtek és bár a félidőt Wise kettese zárta, 41-39-re Rakicsék vezettek a nagyszünetben.

A fordulás után mindkét oldal főleg tempódobásokkal igyekezett haladni, egy-két pontos váltott vezetések jellemezték a találkozót – illetve eladott labdák, a negyed közepén 19-nél jártak együtt a csapatok. Szavics nagyon hektikusan kosarazott, négyszer is elhagyta a játékszert, de öt alkalommal szerezte meg és mozgatta a Nyíregyházát, miközben Hujdurovic küszködött Barovicsék ellen belül. Egyik félnek sem sikerült meglépni, Rakics hármasa után kicsit előrébb járt a KTE, de Szavics szintén kintről válaszolt, így bár Barovics és Rakics is betalált a végén, a pontosabban dobó és jobban lepattanózó vendégek mindössze négy egységgel jártak előrébb a záró etapra fordulva.

A negyedik negyed elején Djeraszimovics és Barovics is aktivizálta magát, de Hujdurovic is betalált és bár hat egységnyire elhúztak a vendégek, Szavics révén hamar visszakapaszkodott Sitku Ernő csapata. Sőt, a játékrész közepén jött a négy faulttal álló, sokat ülő Wise és kosarával át is vették a vezetést a hazaiak – majd egy triplát is bepörkölt, 66-61-re megugrott a Nyíregyháza, innen indult az utolsó öt perc. Itt összekapta magát Sztojan Ivkovics csapata, Ivosev előbb Barovics szerzett labdáját váltotta kosárra, majd egy támadópattanót tett vissza és ismét náluk volt az előny. Hogy tiszta legyen a kép, a honosított magyar játékos egy hármast is elsüllyesztett. Nagy Krisztián büntetőkkel válaszolt, de Wise elrontott egyet, így 70-69-re a vendégek vezettek az utolsó percben. Ivosev azonban megállíthatatlan volt, újra betalált a gyűrű közeléből, Hujdurovic faultja pedig már a győzelmet jelentette a Kecskemét számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus