Szoros végjátékban verte a PVSK az Albát

Remekül kezdett a pécsi csapat, de a két középső negyedet a fehérváriak uralták - izgalmas végjátékban diadalmaskodott a Csirke-legénység.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 14. forduló
Pécsi VSK-VEOLIA - Alba Fehérvár 78-73 (29-15, 15-23, 12-14, 22-21)

PVSK: Pongó 14/6, Taylor 14, Ciric 16/6, Budimir 17/9, Horti 11.
Csere: Simon 3, Kesar 3, Antóni -, Demeter -.

Alba: Tóth P. -, Zeno 5, Freeman 16/6, Lóránt 13, Heath 12.
Csere: Bullock 2, Filipovity10/6, Keller I. 10/6, Cartwright 5/3, Takács M. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 7-6-os mérlegével negyedik helyen álló PVSK az 5-8-cal 11. helyezett Albát fogadta a férfi NB I/A 14. fordulójában. A felek első összecsapását magabiztosan, 88-71-re nyerte idegenben a pécsi csapat, akkor az még nagy meglepetésnek tűnt - ma már látjuk azért, hogy az idei Alba egyelőre elmarad játékerőben az elmúlt években megszokotthoz képest, de ennek ellenére remek sikert aratott Fehérváron Csirke Ferenc együttese. Ezúttal is remek iramban kezdett a mecsekaljai együttes, két perc alatt máris 9-0 állt az eredményjelzőn - Pongó bentről és kintről is eredményes volt, de betalált Budimir és Horti is. Bár Martin Zeno beszórt egy középtávolit, ezt újabb pécsi pontok követték - 14-2-nél kénytelen volt időt kérni a vendégek szakvezetője. Pongó nagyon elemében volt, 10 pontot hintett be négy és fél perc alatt, az Alba pedig továbbra sem találta játékát (17-2). Heath és Filipovity kosarai jelezték, hogy kezd éledezni a székesfehérvári csapat, de a PVSK sem maradt adós, igazi "vadnyugati" dobópárbaj vette kezdetét (27-13). Pongó mellé Budimir is felzárkózott pontszerzésben, a horvát közönségkedvenc is 10 egységnél járt már. A pontgazdag negyedet Simon Kristóf büntetője zárta, magabiztos előnnyel mehettek kisszünetre a remekül kezdő baranyaiak (29-15).   

Cartwright egy triplával indította a második etapot, ezúttal a Pécs ragadt be a kezdésnél - két és fél perc alatt nem szereztek pontot a házigazdák, az Alba azonban hetet is (29-22). Taylor és Pongó terelték vissza a helyes útra csapatukat, a játékrész felénél visszaállt a tíz pont környéki differencia (35-24). Keller és Bullock pontjaival zárkózott a vendégcsapat, Kesar és Lóránt is hozzászóltak a meccshez (37-31). Mikor már úgy tűnt, akár egy labdára is feljöhet a székesfehérvári gárda, Ciric gyorsan beszórt öt pontot - kezdődhetett minden elölről (42-31). A nagyszünet előtt még futott egy gyors 7-2-t az Alba, amivel megint szorossá tették a találkozót - az első 10 perc során a hazaiak, a második negyedben viszont a vendégek akarata érvényesült (44-38). 

Ciric hárompontossal nyitotta a második félidőt, továbbra is lőtávolon kívül tartotta ellenfelét a Pécs. Heath közelijére Horti Bálint válaszolt hasonlóképpen, sokadjára lógott meg 10 pont fölötti fórra a PVSK (51-40). Filipovity és Heath találtak be, előbbi 10, utóbbi 8 ponttal húzta a fehérváriakat (54-46). Negyedről negyedre csökkent a pécsi ponttermés, Keller és Lóránt révén négy egységre közelítette meg ellenfelét az Alba - az első játékrész 29 pontja után a két középső negyedben összesen 27-et dobtak Pongóék (56-52). 

A záró felvonás nem túl látványos játékkal indult, Budimir kavarta meg az állóvizet egy hárompontossal - hosszú idő után szólt hozzá a meccshez a horvát (61-54). Beragadt a vendégcsapat, 4 perc alatt csak kettő pontra futotta Lórántéktól - igaz, a pécsiek sem dobták szét a gyűrűt. 66-56 után 7-0-t futott az Alba, nyílttá téve a végjátékot - Csirke Ferenc kért egy időt, hiszen a lendületes kezdés után fokozatosan fogyott el a baranyaiak puskapora (66-63). Freeman egy trojkával ki is egyenlített, Horti és Taylor azonban hátukra vették csapatukat, megint a hazaiaknál volt az előny (72-66). Az utolsó percekben büntetőpárbaj alakult ki, amiből a PVSK jött ki jobban, így ha nehezen is, de megszerezték idénybeli nyolcadik győzelmüket Csirke Ferenc tanítványai, és oda-vissza verték az Alba Fehérvárt.

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus