Takács Norbert volt a Sopron hőse

Ma este hiába kezdett jól a Szeged Sopronban a hazai élvonal alapszakaszának utolsó fordulójában, a fontos pillanatokban több triplát is értékesítő Takács Norbert és a bent tarthatatlan Filip Barovics főszereplésével végül győztek a hazaiak.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 22. forduló

Sopron KC - Naturtex-SZTE Szedeák 82 - 76 (14-21, 29-19, 20-16, 19-20)

Sopron, MKB Aréna

V.: Játékvezetők: Vígh P. dr., Balog Gy., Jakab L., (Valovics dr.)

Sopron: Ruják A. 1, Thompson 4, Boriszov 18/6, Dénes 6, Barovics 22.

Csere: J. Thomas 12/6, Tóth G. -, Trepák 6/6, Takács N. 13/9. Vezetőedző: Sabáli Balázs

Szeged: Jereminov 12/3, Levy 13, Horváth Á. 8, J. Williams 21, Csorvási M. 15.

Csere: Kiss Zs. 3/3, Csorvási L. 4, Vida -. Vezetőedző: Nikola Lazics

A mérkőzés előtt Pojbics Szabolcs egy palack borral,a soproni szurkolótábor pedig bő egy percen át felállva, vastapssal köszöntötte a közel 5 év után Sopronból  Szegedre visszatérő Molnár Andrást.

Csorvási közelről a Szegednek szerzett vezetést, a kissé kapkodva kezdő hazaiak Boriszov révén középtávoli kosárral egalizáltak.

Küzdelmes, de a sok személyi miatt nagyon szaggatott volt a játék, mindkét csapat sokat hibázott. Váltva vezettek a csapatok, Csorvási Milánt nem tudták tartani a soproniak, akiknél jobban megoszlottak a terhek. Az első negyed hajrájában a hazaiak kihagyott közeli helyzetei s eladott labdái után a Szeged könnyed, lerohanások illetve betörések utáni ziccerekkel 7 pontos előnyre tett szert a vendégek.

A második negyed elején Boriszov próbálta felhozni a Sopront, ám triplájára 7 ponttal - benne egy nagy Kiss-triplával - felelt a felszabadultan kosarazó Szeged s 11 pontra nőtt az előnye. Az új soproni kapitány, Trepák triplája adott lökést a hazai csapatnak, amely egy 7-2-es rohammal 6 pontra zárkózott fel. Lazics időkéréssel próbálta megtörni az SKC lendületét, ám Horváth dobását Barovics blokkolta, Thomas ziccerével pedig pontra csökkent a megtorpanó szegedi  együttes előnye. Jerimirov próbált egy bravúros triplával új erőt adni a kisebb hullámvölgybe kerülő szegedi csapatnak. A negyed közepén azonban belelendült a Sopron, egy újabb Trepák triplával "megspékelt" 10-3-as rohammal kiegyenlített. Hogy a vezetést ne tudják átvenni a hazaiak, arról Levy gondoskodott két kosárral, valamint Barovics dobásának remek ütemű blokkolásával. A félidő utolsó percében, miután Barovics 1, Jerimirov pedig 2 büntetőt hagyott ki, előbbinek egy támadó pattanó utáni kosarával hosszú idő után visszaszerezte a vezetést a Sopron. Sőt, az utolsó pillanatok egyikében egy gyors ellentámadás végén Thomas ziccerével a szinte végig hátrányban lévő hazai együttes 3 pontos előnnyel vonulhatott pihenőre.

A második félidő első akciójánál Dénes blokkolta Williams dobását, a túloldalon pedig Thomas triplát dobott. Csorvási és Williams próbálta versenyben tartani a vendégeket, de az SKC két montenegrói játékosát nem tudták tartani az alföldiek, Barovics zsákolt, Boriszov triplájánál pedig segített a Sopronnak a hazai gyűrű, 9 ponttal megugrott a vendéglátó. A szegediek továbbra sem adták olcsón a bőrüket,  eladott labdák után Williams és Horváth kosaraival szorossá tették a meccset. A kritikus helyzetben újra Barovics villant hazai oldalon, majd Dénes zsákolt egy lerohanás végén, majd megkapta a 4. hibáját. A szakasz hajrájában zónára állt a Szeged, amely ellen Thompson betörésekből szerzett kosaraival tartotta előnyét az SKC. Persze ebben annak is volt némi szerepe, hogy Jerimirov újabb büntetőket hagyott ki. A befejező negyed előtt 7 pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A záró szakasz elején két amerikai játékosának ponterőssége révén 5 pontra zárkóztak fel az alacsony szerkezetben játszó vendégek. A Sopron játéka akadozott a szegedi zóna ellen, Takács triplával tolt egyet az SKC kisebb gödörbe kerülő szekerén.  A bedobó a szakasz közepén vezéregyéniséggé lépett elő, még egy hármast helyezett el a Tisza-partiak kosarába. Levy kosár plusz büntetős akcióval felelt. A hajrában percekig állt 73-67 az eredményjelzőn., a 38. percben Csorvási 4-re hozta fel a vendégeket, amikor jött hazai részről egy újabb "gyilkos" tripla Takácstól. Jerimirov ekkor egy büntetőt értékesített, majd az utolsó percre fordulva  Boriszov duplájával végleg eldőlt a találkozó.

Sabáli Balázs: - Ahogy az előző meccsen, most is volt gond a koncentrációval, ez a teljesítmény a felsőházi középszakaszban édeskevés lesz.  Lehet, tudat alatt így, hogy már e meccs eredményétől függetlenül bejutottunk a felsőházba, kicsit más volt a hozzáállás, de a felsőházi középszakaszban vissza kell  térnünk ahhoz a mentalitáshoz, amellyel például a Magyar Kupa nyolcas döntőjében játszottunk. Annak azért örülök, hogy sikerült győzelemmel zárni az alapszakaszt. Sok sikert a Szegednek, kívánom, hogy harcolják ki a felsőházi rájátszásba jutást, minden esélyük megvan erre.

Nikola Lazics: - Gratulálok a Sopronnak. Jól kezdtük a mérkőzést, de döntő volt, hogy ellenfelünk a második negyedben huszonkilenc pontot dobott. A vereség ellenére úgy érzem, dicséret illeti csapatomat, amely mindent megtett.  Tapadtunk ellenfelünkre, de a kritikus helyzetekben támadásban rossz döntéseket hoztunk, és ezt a Sopron kihasználta. Sok sikert kívánok a Sopronnak a felsőházi középszakaszban.

Fotó: vaol.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus