Tizenhéttel verte a Pécset a Kaposvár

Marko Spicát már az első percekben elvesztette Fekete Ádám alakulata, a második félidőben viszont remek játékkal aratott egyértelmű győzelmet a szomszédvári rangadón.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, alapszakasz, 23. forduló 
Kaposvári KK - Pécsi VSK-VEOLIA 89-72 (17-16, 20-17, 28-20, 24-19)

Kaposvár: Ubilla 16/9, Johnson 20/6, Markovics 8, Hendlein 14, Spica 4. 
cserék: Halász 5/3, Baki -, Pustahvar 18/9, Harazin 4.

PVSK: Pongó 8/6, Taylor 13/3, Csirics 12/6, Budimir 14, Horti 13.
cserék: Bíró L. -, Demeter 4, Wright 8.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A szomszédvári rangadó ezúttal is többnek ígérkezett egy egyszerű bajnoki mérkőzésnél, hiszen a két csapat és a két szurkolótábor között is megvan a rivalizálás, ráadásul tétje is volt az összecsapásnak, hiszen a hazaiaknak muszáj volt nyerni, ha életben akarták tartani középházi reményeiket, de a PVSK-nak is borzasztó fontos volt a meccs hasonló okokból - ráadásul Csirke Ferenc csapatának a dolgok szerencsés alakulása esetén még akár a felsőházra is volt esélye. A két gárda egymás elleni mérlege az utóbbi időszakban egyoldalú pécsi dominanciát hozott, hiszen tavaly négyből négyszer Budimirék diadalmaskodtak és az idei első összecsapást is ők nyerték Pécsett, méghozzá tizenöt ponttal. A vendégeknél továbbra is hiányzott Simon Kristóf, Antóni Csanád viszont már ott volt a keretben (bár végül nem játszott), Fekete Ádám dolgát pedig ilyen szinten nem nehezítette sérülés.

Mindezek után a várt hangulatban indult a találkozó, a 4-0-s kaposvári kezdésre egy 7-0-val válaszolt a Pécs és összességében a vendégek pontosabbnak bizonyultak - a hazaiak zöbb ziccert is elrontottak, nem volt meg igazán a ritmusuk, míg pécsi oldalon Csirics többször is büntetni tudott. A hetedik percben aztán Spica egy kosár után a derekához kapott, cserét kért és az öltözőbe kellett mennie, többet nem tért vissza, így egyik legfontosabb támadófegyverét veszítette el a KKK, de a sűrű cserélgetések közepette ezt itt nem tudta kihasználni a PVSK, sőt, Harazin büntetői után az első negyed utolsó percében vissza is vette a vezetést a somogyi alakulat. A baranyaiak támadójátéka itt azért kicsit szétcsúszott, több volt az eladott labda, amihez a Kaposvár is partnernek bizonyult, úgyhogy egy brusztolós, reklamálós, izzadós derbivé vált a találkozó - ebből aztán Pustahvar rángatta ki a hazaiakat a második negyedben, az ő hét pontjával 25-20-ra módosult az állás. A folytatásban is sok volt a hiba mindkét oldalon, továbbra is ebben a küszködős mederben zajlott az összecsapás, így a nagyszünetben 37-33 állt az eredményjelzőn - a hazaiakat Spica kiválása érthetően érzékenyen érintette, de az sem segített, hogy Ubillának egyetlen mezőnykísérlete és nulla pontja volt két negyedet követően. Egyénileg a vendégeknél Csirics, a Kaposvárnál Pustahvar tartott 12-12 pontnál, míg a faultokat tekintve Harazinnak kellett figyelnie, ő már háromnál járt ekkor.

A fordulás után a Pécs jött ki jobb ritmusban, Hortinak volt egy nagy 2+1-es játéka, Taylornak egy fontos triplája, 43-43-nál egyenlő lett az állás, de itt Hendlein megmozdulásai átlendítették a holtponton a Kaposvárt, a hazaiak kapitánya gyors hat ponttal jelentkezett, úgyhogy a harmadik negyed derekán mégis Csirke Ferencnek kellett időt kérnie. Itt aztán megérkezett a meccsbe Ubilla, a vendégek direktben ők kezdték el támadni és dobták is róla a pontokat, de a hazaiak karmestere egy tempóval és egy 3+1-es játékkal válaszolt, úgyhogy tartotta hét-nyolc pontos előnyét a KKK. A harmadik negyed vége szintén a hazaiaknak alakult jobban, Pustahvar bebombázott egy hármast, majd Halász is villant, a vendégek pedig ebben az időszakban nem tudták tartani a lépést, úgyhogy a meccs során először átlépte a különbség a tíz egységet, 65-53-ról indult az utolsó játékrész. Itt ismét próbált zárkózni a Pécs, de a hazaiak a negyed elején visszaverték a rohamot, Markovicsnak volt egy méretes zsákolása, Halásznak egy labdaszerzése, majd Pustahvarnak egy triplája nagyjából öt másodperc leforgása alatt, úgyhogy hét perccel a vége előtt tizenöt pontra nőtt a különbség. Bő öt perccel az órán aztán kicsit elszabadultak az indulatok, Ubilla és Horti akaszkodott össze, villant is a páros technikai és itt egyébként is paprikás volt a hangulat. Csirke Ferenc még megpróbálkozott egy zónavédekezéssel, de Ubilla két, Halász egy hármassal lőtte szét ezt, így a különbség nem csökkent, sőt, Johnson büntetőit követően, nem egészen három perccel a vége előtt gyakorlatilag eldőlt a küzdelem. A pontkülönbség azonban egyáltalán nem volt mindegy az egymás elleni mérleg miatt, tizenöt egység volt a határ, emiatt a közönség ünneplése mellett a végjáték is abszolút élesen alakult, de a Kaposvár ezt is megoldotta, 17 ponttal nyert, ezzel kulcsfontosságú győzelmet aratott és az egymás ellenit is a maga javára billentette - kimaxolta az estét, bár Spica sérülése súlyosnak tűnt, ez még boríthatja a somogyiak terveit.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus