Triplaparádéval győzött a PVSK a ZTE ellen

A Pécsi VSK-Pannonpower törte meg négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát, miután 85-74-re győzött a Zalakerámia-ZTE KK ellen. A pécsieknél a Veljko Budimir, Kovács Péter duó 55 pontig (közte 11 hármassal) jutva nyújtott kimagasló teljesítményt.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 10. forduló

Pécsi VSK-Pannonpower – Zalakerámia-ZTE KK 85-74 (16-17, 28-18, 19-23, 22-16)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. V.: Györffy, Frányó, Rácz (Hartyáni)

PVSK-Pannonpower: Halász 2, Kovács P. 22/12, Csabay 6/6, Budimir 33/21, Mortellaro 13.
Csere: Bíró 3, Nelson, Nagy K. 4. Vezetőedző: Csirke Ferenc

Zalakerámia-ZTE: Boston 9/3, Gáspár 3/3, Kovács Ád. 16/6, Safford 13/3, Lekli 18.
Csere: Koma 4, Kámán 5/3, Kertész 6/3, Puszta. Vezetőedző: Völgyi Péter

Kipontozódott: Kovács Ád. (40. perc).

Egyik csapat sem várhatta kirobbanó formában a mérkőzést, hiszen a PVSK és a ZTE is négy mérkőzés óta nem tudott győzni, legutóbb október végén hagyták el győztesen a pályát. A pécsiek mégis jó hírrel készülhettek, hiszen a klub erőfeszítéseinek hála megérkezett a frissen igazolt Anthony Nelson játékengedélye – a Kovacsevics helyére érkező amerikai így ott volt a többiekkel, igaz csak néhány közös edzést követően. Nem úgy a ZTE-ben Doug Plumb, akire ezúttal sem számíthatott Völgyi Péter.

Kovács Péter kosarával indult az összecsapás, de a válogatott hátvéd pillanatokkal később a kispadon találta magát, hiszen máris megkapta második faultját. Boston triplájával került előnybe a ZTE, amelyben a 4. percben Leklit kellett hasonló okok miatt lecserélni. A hazai közönség előtt bemutatkozó Mortellaro ponterősen kezdett, majd a negyed derekán pályára lépett a debütáló Nelson is, de Koma kosara után Csirke Ferencnek kellett időt kérnie (6-11). Ez jót is tett a PVSK-nak, de Csabay hármasára rögvest válaszolt Kovács Ádám. A sok kihagyott büntető miatt igencsak akadozott a játék, a negyed Safford kosarával zárolt (16-17).

A második játékrészt a pécsiek kezdték jobban: Csabay hármasával 7-2-vel nyitottak (23-19). Lekli harcolt ki faulttal együtt egy duplát, de Budimir szinte azonnal egy triplával válaszolva jelezte: továbbra is kiegyenlített a mérkőzés. A 17. percben aztán úgy tűnt távolodni kezd a PVSK, Budimir emberrel együtt zsákolt, így Völgyi Péter gyorsan magához is hívta játékosait (33-28). Ez sem törte meg a hazaiak lendületét, a pécsiek horvát bedobója tarthatatlannak bizonyult a zalaiak számára – szinte pillanatok alatt nőtt tíz fölé a különbség egy 10-0-ás baranyai szakasszal (42-31). A nagyszünetre így biztosnak mondható PVSK vezetéssel vonultak be a felek.

Hiába kezdett támadásban jól a ZTE, Budimir továbbra is megoldhatatlan feladatot jelentett számukra. Két újabb távolija után továbbra is tízzel ment a PVSK. A két Kovács, Ádám és Péter triplaváltása után a negyed derekán Lekli hozta látótávolságon belülre csapatát (53-49). A képlet azonban ezután is hasonló volt: ahogy közeledett volna a ZTE, a hazaiak gyilkos hármasokkal szakított le őket ismét, ezúttal kétszer is Kovács Péter volt a „tettes” (63-56). 

A záró szakasznak öt pontos pécsi előnnyel érkeztek a csapatok, hiába játszott kifejezetten jól Kovács Ádám, a hazaiaknak mindenre volt válaszuk. Budimir berámolta az ötödik és hatodik tripláját is: az addigi legnagyobb különbséggel, 12 ponttal vezetett a PVSK (76-64). Gáspár első pontjai sem hoztak áttörést a Zetének, főleg úgy nem, hogy Budimir nem tudott hibázni – hetedik hármasával már 30 pont felett járt (81-71). A záró percbe fordulva Kámán távolija már későnek bizonyult, ezzel sorozatban ötödik vereségüket szenvedte el a ZTE. A pécsieknél a Budimir, Kovács Péter duó 55 pontig (közte 11 hármassal) jutva nyújtott kimagasló teljesítményt.

Csirke Ferenc: - Gratulálok a fiúknak! Nem volt könnyű, de úgy érzem, a második negyed elejétől kontrollálni tudtuk a meccset, a harmadikat leszámítva pedig extrán védekeztünk. Szeretném ezt a győzelmet Fűzy Ákosnak ajánlani, aki most lett volna ötven éves. Sokat segített nekem például tavaly is, amikor hullámvölgybe kerültünk, úgy érzem, ma is próbált nekünk fentről segíteni.
 
Völgyi Péter: - Gratulálok a Pécsnek! Ha az első negyedben precízebben fejezzük be a támadásainkat, akkor lehetett volna egy nagyobb előnyre szert tenni még az elején, de sajnos nem volt meg bennünk ez a gyilkos ösztön. Sokat hibáztunk, és meg kell jegyezzem, ennyi eladott labdával nem lehet meccset nyerni.

Fotó: pvsk-panthers.hu (Rébay Viktor)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus