Tükörsimán győzött Pakson a Kecskemét

Az első percektől kezdve nyomasztó fölényben játszott a KTE - Djeraszimovics ihletett napot fogott ki - komoly pofont kapott az ASE. 

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 6. forduló
Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt 78-96 (13-30, 27-26, 16-28, 22-14)

Paks: Hinds 20/3, Allen 6, Barnies 5, Eilingsfeld 11, Ogunyemi 10. 
cserék: Garamvölgyi 6/6, Medve 12/12, Ruják 8/3, Pajor -

Kecskemét: Pongó Má. 5/3, Thompson 17/9, Djeraszimovics 29/15, Dramicsanyin 8/6, Karahodzsics 11. 
cserék: Wittmann 12/12, Pongó Ma. 6, Molnár M. 8

A mérkőzés statisztikája itt elérhető!

Óriási lendülettel kezdett a Kecskemét, a vendégek nagyon pontosan dobtak az első percekben, míg a Paksnak nem engedtek jó dobóhelyzetet, így pillanatok alatt 12-2-es előnybe kerültek - jöhetett Teo Cizmic időkérése. Ez sem igazán segített a hazaiakon, a továbbra is hihetetlenül pontosan játszó KTE csak tovább növelte előnyét - szépen járt a labda, megvoltak az üres dobóhelyzetek és értékesíteni is tudták őket Djeraszimovicsék, ezzel szemben Barniesék képtelenek voltak betalálni kintről. Az olló egyre csak nyílt, hatalmas fölényben játszott Forray Gábor legénysége, a második negyed első percében pedig a húsz egységet is elkerülte a különbség. 17-43 után kezdett el kapaszkodni az ASE, kilenc elrontott kísérlet után beakadt az első hazai tripla, Hinds vezetésével elkapták a fonalat - egyszer már tíz alá is benéztek, de a nagyszünetben végül 56-40-re vezetett a Kecskemét. Két negyed után 8/14 triplával és 0/2 büntetővel állt a KTE, a hazaiak 8/10 büntetőjükkel tartották meccsben magukat.

A szünet után aztán megint előhúzta a meccs elején látott formáját a KTE, Thompson és Pongó is hamar bevert egy-egy újabb hármast, a különbség ismét húsz pont fölé nőtt, ebből a gödörből pedig nem tudott már kimászni a Paks - Djeraszimovics ihletett napot fogott ki, három negyed után 27 ponttal, 13/13-as mezőnymutatóval, közte 5/5 triplával állt. Visszaút már nem volt, csak a különbség lehetett kérdéses, a Kecskemét lejátszotta a pályáról és nagy különbséggel legyőzte a Paksot, ugyan a száz pont végül nem lett meg és az ASE kozmetikázott, de így is erődemonstrációt tartottak Pongóék az atomvárosban.

fotó: KTE Kosárlabda Klub

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus