Utolsó másodperces triplával verte a Kaposvár a MAFC-ot

15 pontos hátrányból, Fodor utolsó pillanatban szerzett hármasával verte meg Budapesten az újoncot a KKK, mely addig vezetni sem tudott

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 13. forduló
MAFC (3-10) - Kaposvári KK (7-5) 78 - 79 (28-23, 23-19, 17-18, 10-19)
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, V.: Kapitány G., Jakab L., Tõzsér D. (Parádi)

MAFC: Brown 22/6, Lakosa Zs. 13, Lakits -, Hunter 15/3, Tuciarakisz 20/3.
Csere: Fodor K. -, Misek 3/3, Mócsán 5/3, Szabó T. -.  Vezetőedző: Stefan Timbus.

Kaposvár: Fodor M. 16/6, Raivio 28/6, Jancsikin 7/3, Hendlein 13, Spica 7.
Csere: Horváth M. 4, Benke 4, Kovács S. -.  Vezetőedző: Fekete Ádám.

Kipontozódott: Brown (33. perc)

A feldobás után a hazai csapat szerezte meg a labdát, majd Lakosa révén az első kosár is megszületett a mérkőzésen. Brown egy 2+1-es akcióval, Toutziarakis pedig egy határozott centerezéssel hívta fel magára a figyelmet, ekkor már 7-0-át mutatott az eredményjelző. Vendégoldalon Hendlein kezdte meg a pontgyártást, de ez sem zavarta meg a nagyszerűen kezdő hazaiakat, görög centerük négy egységet termelt (10-2), jöhetett is az első időkérés Fekete Ádámtól. A somogyiak nem igazán találták a meccs ritmusát, támadásban sok dobást rontottak. A hibákat a MAFC nagyszerűen használta ki, jól működött a Lakosa-Brown-Touciarakisz trió, melynek vezérletével már 24-15-ra is vezetett a fővárosi gárda. Ekkor egy 6-2-es rohanást produkáltak Raivioék, sikerült három pontra zárkózniuk (26-23). A negyed Mócsán büntetőivel ért véget, 28-23-as arányban vezetett a Timbus-legénység.

A második etap első percében nem született kosár, Brown törte meg ezt a periódust gyors egymásutánban szerzett négy pontjával. Eztán Raivio pillanatai következtek, öt pontot termelt, de erre is volt válasz hazai oldalon, Lakosa egy duplával, Mócsán egy triplával válaszolt (37-28). Brown ihletett formában játszott továbbra is, az amerikaitól hét pont jött zsinórban, ekkor már tizenkét egységnyire hízott a budapestiek előnye. A félidő végéig megmaradt a csapatok közti 9-10 pontos differencia, a szünetben 51-42-re vezettek Lakosáék.

Lakosa szerezte az első pontokat a második félidőben, vendégoldalon Raivio talált be. Kiegyenlített volt a játék, szinte teljesen egálra sikeredett a harmadik negyed, de ezzel nem jutott előrébb a Kaposvár. A MAFC kezdett fáradni, de így is tudták tartni előnyüket, miután komoly hullámvölgyeket vészeltek át, ez nagyban volt köszönhető Brownnak és Lakosának, utóbbinak hét gólpassza mellé lepattanók, valamint fontos kosarak is társultak. A játékrész végére a kaposváriak egy 10-3-as rohamot produkáltak, így 68-60-as hazai vezetéssel vághattak bele az izgalmasnak ígérkező utolsó negyedbe.

Horváth, illetve Fodor dupláival kezdődött az záró tíz perc, egy perccel később Hendlein egy pontot küldött fel a táblára (68-65). A hazai kosárcsendet Brown szakította meg, ettől függetlenül tovább folytatódott a Kaposvár jó sorozata, már egál volt a meccs, amikor Hunter küldött a helyére egy trojkát (72-69), Brown kissé felelőtlen kipontozódása után pontszerzésben szinte minden teher az amerikaira hárult. Hendlein büntetőivel zárkóztak a vendégek, ám ekkor megint villant Hunter (74-71). Rettentő nagy izgalmaknak lehettek tanúi a Gabányi László Sportcsarnokba kilátogató nézők, egy perccel a vége előtt Hunter dobott ismét egy kettest, amire Raivio válaszolt (76-76). Tizenöt másodperc volt hátra, Lakosa betörése után szerzett könnyű kosarat, időt kért Fekete Ádám. Az oldalbedobás után Fodor Márton kapta meg a labdát, s bár látszólag Raivóra játszott volna a KKK, a veterán hátvéd nem tudta tovább játszani, s kihasználva a védelem hátrébb lépését, a dudaszó pillanatában küldött a helyére egy hármast, amivel 79-78-ra nyert csapata.

Fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus