Válogatott: vereséggel zárta a selejtezőt Magyarország

Miután már korábban eldőlt, hogy a magyar válogatott kijutott az Eb-re, csak a csoportelsőség volt a tét, de Ukrajna nagy különbségű győzelmet aratott a mieink felett.

Férfi Eb-selejtező, F csoport:

Magyarország - Ukrajna 63-97 (20-24, 14-26, 11-27, 18-20)

A csoport végső sorrendjéről döntött ez a találkozó, miután már korábban eldőlt, hogy ez a két csapat, valamint Szlovénia jut tovább ebből a négyesből. Magyarország egy győzelemmel az 1. helyen juthatott volna ki az Európa-bajnokságra, míg vereség esetén a 3. pozícióban. 

A mieink kezdték jobban a találkozót, az első negyedben 8 pontig jutó Filipovity vezérletével pár perc leforgása alatt 14-6 állt az eredményjelzőn, de ezt egy 4-18-as periódus követte, amivel Ukrajna a vezetést és az irányítást is átvette (18-24). Az ukránok lendülete a következő 10 percre is kitartott, és helyenként közelítette a különbség a 20 pontot is, főleg a kiváló triplázásuknak köszönhetően. Sztojan Ivkovics időkéréssel próbálta felrázni a csapatot, és ennek előbb támadásban lett meg a foganatja, inkább csökkent a különbség, mintsem tovább nőtt volna, majd több jó védekezés is következett, de így is 16 pontos különbségnél mehettek el pihenőre a csapatok, miután az utolsó percben megérkezett a 15. kísérletükből a 8. jó ukrán tripla is.

A fordulás után nem igazán változott a mérkőzés képe, sőt, a találkozó során először meglett közte a 20 pontos különbség (38-58), és a maradék győzelmi remények is szertefoszlottak. A mieinknek komoly gondja akadt a pontszerzéssel, míg Ukrajna úgy tudta növelni az előnyét, hogy ekkor már ők sem szakadtak meg annyira, de azért védekezésben nem engedtek könnyű kosarakat, támadásban pedig folyamatosan sült a kezük, könnyed játékkal uralták a találkozót. A harmadik negyed közepén Ivkovics 26 pontos különbségnél kért időt, de ez sem segített, és már 34 pont is volt közte, mielőtt Perl a dudaszó pillanatában betalált. Az utolsó 10 perc során már csak az volt a kérdés, hogy mekkora lesz a különbség. A végén egyre több lehetőséget kaptak a fiatalok is, a túloldalon is megpihentek a kezdők, és ezt a játékrészt sikerült közel egálra kihozni, de ezt a negyedet is Ukrajna nyerte.

Magyarország legjobb dobói: Filipovity 17/6, Perl 10, Pongó Máté 7

Ukrajna legjobb dobói: Bobrov 19/3, Mishula 18/18, Pavlov 12/3, Herun 12

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus