Vége: kisöpörte a Körmendet, döntőbe jutott a Falco!

A szoros végjáték most sem maradt el, Csorvási és Smith is kipontozódott, de a Szombathely a harmadik összecsapást is megnyerte.

Szombathelyen rendezték a játéknap első elődöntőjét, ahol a Falcónak esélye nyílt lezárni a párharcot és bejutni a döntőbe. Agresszíven kezdett azonban a Körmend, Kromah (gyors hét pont) vezérletével rögtön megléptek öt-hat ponttal, a hazaiaknál Barham pedig hamar beütötte második személyi hibáját is. A cserék beállásával javult a szombathelyi támadójáték, Zsigeranovics bő három perc alatt beszórt hét pontot, majd kiszolgálta Simon Kristófot, aki az első negyed végén megtörte a triplacsendet - érdekes módon az övé volt a meccs első hármasa, így 15-22-ről 25-26-ra zárkózott a Falco. A második negyed már abszolút a hazaiak kedve szerint alakult, Zsigeranovics továbbra is remekelt, Govensszel sem tudtak mit kezdeni a vendégek, akik csak Kromah, majd Gibbs kosaraival maradtak látótávolságon belül - Govens óriási triplája után viszont így is hét ponttal vezetett már a Szombathely. Az utolsó támadásból aztán Kromah elsüllyesztette 15. pontját is, így 53-49-cel fordultak a felek.

A fordulás után ismét felszívta magát a Körmend, de a Falcónak mindenre volt válasza, mindenki hozzászólt - ismét visszaállt a hétpontos különbség, a vendégeknél Petty négy fault miatt ült. A faultoknak aztán később is nagyon fontos szerep jutott, hiszen a harmadik negyed végén Csorvási Milánra egymás után három támadót fújtak, amivel kipontozódott - nehéz helyzetben volt a Potocnik-legénység, főleg Váradi dudaszós hármasa után. 75-67-ről indult a záró etap, ahol két triplával és Kromah 2+1-ével két pontra zárkózott a Körmend alig három perc alatt - itt azonban jött az újabb fordulat, bő öt perccel a vége előtt Smith is kipontozódott egy lökéssel. Ekkor elvesztették a fejüket a körmendi szurkolók, bedobálták a söröspoharaikat a játéktér mellé, így egy ideig szünetelt a találkozó, de ennek ellenére 81-81-nél még utolérte ellenfelét a vendég együttes. 

Ezzel azonban ellőtték utolsó puskaporukat is, a Falco futott egy 6-0-t, Pustahvar bedobta a döntő büntetőt és végül 88-84-es győzelmet aratott a Szombathely - ezzel 3-0-ra nyerte a vasi párharcot és remek teljesítménnyel bejutott a döntőbe.

A statisztika itt elérhető!

fotó, slide: Unger Tamás, vaol.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus