Végig kitartott a korán megszerzett paksi előny

Hullámzó játékot hozott az ASE és a Körmend találkozója, melyen a hazaiak Dugat vezetésével behúzták a győzelmet.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz - 13. forduló, 2014. december 20.

Atomerőmű SE (10-2) - Egis Körmend (2-10) 88-79 (28-19, 16-18, 23-22, 19-18)
Paks, Gesztenyés úti Sportcsarnok 700 néző   Vezette: Györffy P. A., Gorka Sz., Gál J., (Benczur)

ASE: Dugat 25/3, Markovics 5, Baki 6/6, Szabó 10, Jones 17.
Csere: Tóth Á. 14, Kovács 7, Eilingsfeld 4. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.

Körmend: Burgess 2, Lemon 24/6, Ferencz 17/15, Tóth N. 2, Török 3.
Csere: Richards 18, Popadics 9/3, Sonyák 3/3.  Vezetőedző: Ante Perica.

Kipontozódott: Török a 37. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva érhető el.

Egyik gárda sem vághatott neki teljes kerettel a mérkőzésnek, a vendégeknél Sömenek Martin és Momcilo Latinovics, a hazaiaknál pedig Körtélyesi Gergely és Medve Máté hiányoztak sérülés miatt.

Első négy támadását eredményesen fejezte be a vendég gárda, így Markovics révén hiába kezdett aktívan az ASE, Lemon kosár jó, plusz egy büntetős akciója után öt ponttal lépett el a Körmend. (5-10) Dugat duplájához Baki tett hozzá egy hárompontost, Jones pedig egy szép alley-oop kosarat, így villámgyorsan feljött, s a vezetést is átvette a Paks. (12-11) A jó kezdés után megállt a vasiak tudománya támadásban, a vendéglátók pedig 15-1-es rohammal már irányításuk alá vonták a mérkőzést. (20-11) Ante Perica - lehet kicsit késve - kikérte első idejét. A rövid pauza után Ferencz duplája törte meg a hosszú perceken át tartó körmendi kosárcsendet, a válogatott bedobó pedig a következő támadásban is betalált, ekkor már távolról. (20-16) Az ASE azonban villámgyorsan válaszolt, bő egy perc alatt futottak Szabó Zsolták egy 7-0-s etapot, s tíz ponttal léptek el. (26-16)

A második játékrészt több hibával indították a felek, a nyitó percekből a Körmend jött ki jobban, mely öt pontra mérsékelte hátrányát. (30-25) Viszont nagyon hamar visszaállt a korábbi differencia, Tóth Ádám két duplája után újra megszilárdult a hazaiak előnye. (34-25) Az oda-vissza csapongó játékban a körmendieken volt a sor, akiktől előbb Sonyák értékesített egy hárompontost, majd Richards két duplát, mellyel négy pontra jöttek fel a piros-feketék, Dzunics mester pedig időt kért. (37-33) A negyed záró percei a hazaiknak sikerültek jobban, újfent elhúztak, de az utolsó minutumon belül Popadics és Lemon is pontokat írt az eredményjelzőre, öt egységre faragták csapatuk hátrányát. (44-39) A végső szó viszont Dugaté volt, aki még a dudaszó előtt értékesítette dobását, hét pontra növelve a paksi fórt.

Dugat és Lemon kosárcsatájával indult a harmadik játékrész, mindketten két-két duplát jegyeztek, de a körmendi légiós még egy plusz büntetőt is értékesített. A második tíz perc döntő részét a kispadon töltő Ferencz harmadik tripláját küldte a helyére, majd a következő vendég offenzívából Lemon is triplát értékesített. (52-50) Gyorsan eltüntette a negyed elején már tíz pont fölé növő hátrányát a Körmend. Azonban ismét eszméltek a hazaiak, három vendég hárompontos maradt ki sorozatban, Szabó duplája után pedig újra nyolc egységgel lépett el az ASE, Perica mester pedig időt kért. (64-56) A játékrészt Ferencz triplája zárta, mely nagyon jókor jött körmendi szempontból, ugyanis az ASE előnye már ismét két számjegyű volt, így még nyitva maradt a győzelem kérdése a záró negyed előtt.

Két és fél perc alatt 8-2-es rohamot vágott ki a Körmend, melyre villámgyorsan, időkéréssel reagált Dzunics Braniszlav. (71-69) Több lehetőség is kínálkozott arra, hogy feljebb zárkózzon a hátrányban lévő csapat, vagy épp ellépjen az éppen vezető gárda, viszont támadásban mindkét fél sok hibával játszott. Lemon hárompontosa törte meg a kosárcsendet, viszont kisvártatva - Török után - ő is begyűjtötte negyedik személyi hibáját. Továbbra is sok hibával játszottak a csapatok és vészesen közeledtek az utolsó percek. A végjátékban újra közel került ahhoz a vasi alakulat, hogy egyenlítsen, megfordítsa a mérkőzést, de Richards és Lemon is elhibázta a potenciális lehetőségeket, Dugat és Jones  pedig végérvényesen eldöntötte, hogy a győzelem és az érte járó két bajnoki pont Pakson marad. 

Slide és Fotó - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus