Végig vezetett, fontos meccset nyert a Pécs ellen az ASE

A harmadik negyedben szorossá tette a találkozót a PVSK, de egy nagy rohammal válaszolt erre a Paks, úgyhogy az Alba legyőzése után újabb komoly sikert könyvelhettek el Eilingsfeldék.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 11. forduló 
Atomerőmű SE - Pécsi VSK-VEOLIA 84-75 (26-15, 20-22, 17-20, 21-18)

ASE: Kovács Á. 7/3, Evans 24/18, Faust 7/3, Eilingsfeld 20/9, Trajkovski 12.
cserék: Ruják 4, Horváth K. -, Medve 2, Jevtovics 8.

PVSK: Pongó 6/3, Taylor 23/3, Csirics 7/3, Budimir 13/6, Kesar 13.
cserék: Simon -, Antóni 5/3, Demeter -, Horti 8.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Mindkét csapat elég sok hibával nyitotta a mérkőzést, a Pécs első mezőnykosarára bő négy percet kellett várni, de paksi oldalon azért beakadt egy-egy hármas Kovácstól és Eilingsfeldtől, így néhány ponttal előrébb jártak a hazaiak - közben Csirics hamar beütötte második (majd nem sokára a harmadik) faultját, Csirke Ferenc pedig 12-6-nál, az első negyed derekán időt is kért. Ez átmenetileg ugyan hatott, de két rossz játék után még feljebb kapcsoltak a tolnaiak és megléptek ellenfelük elől, bő két perc alatt egy 10-0-t repsztettek Eilingsfeldék és a negyedet 26-15-ös előnnyel zárták, ők 55%-kal dobtak, míg a Pécs csak 30%-kal, elég nagy volt a kontraszt a két csapat között. A második játékrészben sem tudott igazán váltani a vendégcsapat, ekkor Evans lendült bele a hazaiaknál és hamar elsüllyesztett hét pontot, öt perccel a nagyszünet 39-21 állt az eredményjelzőn - itt azonban elkapta a fonalat az addig teljesen eltűnő Taylor és a PVSK egy 8-0-s futással időkérésre késztette Schmidt Bélát. A nagyszünet előtt aztán a Paks vissza tudta verni a baranyaiak rohamát, Faustnak volt egy fontos duplája, majd egy fontos triplája is, így közte kilenccel mehettek pihenni a felek - a korábbi 18 pontos különbséghez képest nem lehettek elégedetlenek a vendégek, megnyerték a negyedet, rendezték a dobásukat és többé-kevésbé a védekezésüket is, de Csirics és Horti is három-három faultnál járt már.

A fordulás után első percekben bekezdtek a felek, Evans és Antóni is beemelt egy-egy hármast, de itt összességében már kifejezetten jól zárt a pécsi védekezés, alaposan megfogták az addig remeklő paksi támadógépezetet - hiába jöttek fel azonban egészen három pontra, Evans kétszer is a legjobb pillanatban süllyesztett el újabb triplát, ezzel tartotta előnyét az ASE. Az igazán nehéz időszakon aztán Eilingsfeld segítette át csapatát, 59-57 után egymaga dobott zsinórban hét pontot pécsi válasz nélkül, amivel ismét stabilizálta magát a Schmidt-legénység, ez az ütés pedig megroppantotta a vendégeket: 59-57-ről 80-61 (!) lett az eredmény, néhány perc alatt eldöntötte a meccset a Paks. Innen már nem is volt visszaút, csak a végeredmény volt kérdéses, azt ugyan tízen belülre hozta a PVSK, de összességében néhány napon belül másodszor is kikapott Csirke Ferenc együttese, míg a tolnaiaknál az Alba legyőzése után ismét jött egy nagyon fontos győzelem - talán ezzel elindultak felfelé. Egyénileg Evans (24 pont, 6/9 tripla, 4 lepattanó, 4 gólpassz, 4 labdaszerzés), Eilingsfeld (20 pont, 9 lepattanó, 3/4 tripla), Trajkovski (12 pont, 9 lepattanó, 2 blokk) és Kovács (7 pont, 12 gólpassz) is dicsérhető a hazaiaknál, a vendégeknél pedig Taylor (23 pont, 10/12 mezőnyből, 8 lepattanó, 3 labdaszerzés) az, aki hozta magát, de a Paks összességében végig vezetve, egy hullámvölgyre egy nagyon komoly hullámheggyel válaszolva, jó dobóformával, 24 kiosztott gólpasszal hozta a győzelmet.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus