3x3: Világbajnoki résztvevő férfi válogatottunk

Rendkívül izgalmas mérkőzéseken sikerült kivívni a vb-szereplés jogát.

Szombaton és vasárnap az izraeli Eilat városában rendezték a 3x3-as világbajnoki selejtezőket, melyen férfi válogatottunk képviselte hazánkat. Három-három hely volt még kiadó mindkét nemben a május végi bécsi vb-re, ezekért hat-hat csapat versengett a dél-izraeli kikötővárosban. A Csirke Ferenc vezette nemzeti csapat Uros Rosic - Demeter Attila - Tomislav Ivosev - Kelemen Balázs összeállításban szerepelt a megmérettetésen. Nemzeti csapatunk a házigazda Izrael ellen kezdett, és maradt alul nagy csatában 16-12-re. A magyar fiúk ezt követően Új-Zélanddal csaptak össze, és bár 21-11-es, viszonylag könnyed sikert arattak, majd a játéknap végén Izrael is legyőzte Új-Zélandot 21-17-re, amivel eldőlt, hogy a csoportgyőztes házigazda mellett a mieink mennek tovább a keresztjátékba. - olvasható a hunbasket.hu-n.

A másik trió élén a Trinidad és Tobago helyett „beugró” szerepet vállaló Szlovénia végzett az élen, Kínát és Ruandát megelőzve – a magyar fiúk tehát a szlovénekkel csaptak össze az automatikus vb-kvalifikációt érő döntős helyért. Bár itt a végjátékban még úgy tűnt, a mieinknek áll a zászló, végül Szlovénia 21-18-ra behúzta a derbit, Demeterék pedig a bronzmérkőzésen biztosíthatták be világbajnoki szereplésüket.

Ezt az utolsó esélyt egy bravúros kosarakkal tarkított fantasztikus meccsen meg is ragadták a magyarok, Kína 21-19-es legyőzésével – 20-19-nél Ivosev szakadt el emberétől, nem hibázott közelről, így Csirke Ferenc együttese is ott lesz a május 30 és június 6. között rendezendő világbajnokságon. Női válogatottunk már korábban, világranglista-pontjainak köszönhetően kijutott a tornára, így örömünkre mindkét felnőtt válogatottunkért szoríthatunk majd Bécsben.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus