A DEAC a Jászberényt is legyőzte

Harmadik mérkőzését is megnyerte a DEAC saját rendezésű tornáján, miután hét ponttal legyőzte a Jászberény együttesét. Két rövidebb hullámvölgytől eltekintve végig uralta a találkozót az A-csoport újonca, így bizakodva várhatja a két hét múlva kezdődő szezonrajtot, a magyarok által dobott 56 pont pedig külön megsüvegelendő teljesítmény.

A debka.hu összefoglalója a mai találkozóról:

Az első valódi erőfelmérő várt a DEAC-ra, hiszen a bajnokságban közvetlen rivális Jászberénnyel találkoztak a felkészülési torna utolsó összecsapásán. Bár a hazaiak már tegnap bebiztosították a tornagyőzelmet, az már a találkozó elején érződött, hogy a felek nem veszik félvállról a találkozót. A vendégek igyekeztek bebizonyítani, hogy az első két nap után nem szabad leírni őket, légiósaik vezérletével a negyed derekára kilenc pontos előnyt építettek ki (7-16), Berényi Sándor magához is hívta övéit. Jót tett az egyperces szünet, s bár rövid időre kétszámjegyűre nőtt a differencia, Farkas Attiláék taktikus játékkal három pontra zárkóztak a játékrész végére.

A második felvonásban ott folytatták a cívisvárosiak, ahol abbahagyták, és Jahmal Jones kosarával a mérkőzésen először átvették a vezetést. Nagyon megtorpant a Jászberény, a DEAC védekezése pedig kezdett összeállni, Kósa Tamás hárompontosa után már Nikola Lazic volt kénytelen időt kérni (33-27). A kettő-kettőkből nagyszerűen bontotta a Jászberény a védelmet, de hajdúságiak által diktált tempó nagyon nem ízlett nekik, így 47-40-es hazai vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a felek.

A második félidőt is a Jászberény kezdte jobban, a DEAC-nál újfent gondok akadtak a lepattanókkal. 8-2-es vendég rohanás után Farkas Attila törte meg a kosárcsendet, de ez sem segített, fordított a Berény (53-54). Hiába a hazai időkérés, a kék mezesek újra elléptek hét ponttal. Lajsz Gergely pillanatai következtek ezután, a center egy kettő plusz egyes akció után egy hárompontost is elsüllyesztett. A játékrészt Kósa Tamás dudaszós hármasa zárta, így újra hajdúságiaknál volt az előny.

A záró felvonást is jól kezdte Berényi Sándor együttese, a Lajsz-Bognár páros stabilitást adott a palánkok alatt. Külön öröm lehetett a hazai szurkolóknak, hogy a hét pontos hátrányból úgy csináltak kétszámjegyű előnyt Velkey Jánosék, hogy mindvégig négy magyar volt a pályán. Az új igazolás, Isaiah Armwood is nagyon belejött, vezetésével 16 pontos különbség alakult ki öt perccel a vége előtt. Az utolsó percekre kissé leült a mérkőzés, de így is megérdemelt hazai győzelem született.

DEAC – JP Auto JKSE 88-81 (22-25, 25-15, 20-26, 21-15)

DEAC: Jones 5/3, Lilov 10, Molnár 5, FARKAS 14/6 ARMWOOD 17 cserék: BOGNÁR 9, Kósa 6/6, Fazekas -, VELKEY 16/6, LAJSZ 6/3.

JKSE: DESHILEDS 25/3, Green 14/6, Kerpel-Fronius 3, Lucic 10/3, SEJFIC 23 cserék: Czirbus 3/3, Bazsó 3, Molnár -, Cseh -.

edzők: Berényi Sándor, Kovács Adrián, Kádár Tamás

Berényi Sándor: Messzemenő következtetéseket nem szabad levonni az eredményekből, de nagyon örülünk a győzelmeknek. Az nagyon pozitív, hogy szépen megtaláltuk egymást támadásban, sok gólpasszal szolgálták ki egymást a fiúk minden meccsen. Az látszik, hogy védekezésben van néhány dolog, amin sokat kell még dolgoznunk a hátralévő időszakban. A tornán összességében sokkal több pozitívumot láttam, mint negatívumot, ami biztató a jövőre nézve.

Forrás, Foto - debka.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus