A DEAC szerint Somogyi valójában egy magyar csapatnál fog játszani

Ha marad Spanyolországban, akkor részükről rendben van az eligazolás, de ha mégsem, akkor pénzt kérnek. 

fotó: DEAC

Tovább gyűrűzik Somogyi Ádám Debrecenből való eligazolása, hiszen a fiatal játékos kilépett a szerződésétől és a spanyol első osztályú Burgos csapata jelentette be az érkezését. A közleményben azonban az is szerepel, hogy a felkészülési időszakban megnézik, hogy mire képes, majd elképzelhető, hogy kölcsönadják valahova.

Somogyi azóta beszélt már erről a Nemzeti Sportnak, szerinte jogilag minden rendben van és ő szakmai okokat is jelzett a DEAC-nak a távozása okaiként - most azonban a Nemzeti Sporton megszólalt Becsky István, a debreceni klub szakosztályvezetője, aki szerint ez valójában csak egy trükk és Somogyi egy magyar klubba fog igazolni az előttünk álló szezonra.

„Somogyi csupán egy e-mailt küldött, egy nappal a szerződésében szereplő opciós jog érvényesítésének lejárta előtt – eme kitétel szerint kiléphet debreceni szerződéséből, ha Spanyolországba igazol. Valójában az történt, hogy az általa küldött levélben egy nappal a határidő lejárta előtt egyoldalúan felbontotta a kontraktusát, miközben az ő élő szerződése szerint a határidőn belül meg kellett volna keresnie minket az érintett és megnevezett klubnak, vagy érvényes szerződést kellett volna bemutatnia. Álláspontunk szerint ez így nem jogszerű, de sem a szakosztály, sem jómagam nem állunk egy magyar válogatott játékos fejlődésének útjába. Ez esetben eltekintünk a jogi hibáktól, ám továbbra is azt gondolom, ez nem a megfelelő módja az ügy intézésének. Túllendülünk a történteken, noha nyílt titok, ezzel csak a kivásárlási ár megfizetését szeretnék elkerülni, mert információink szerint Somogyi valamelyik magyar klubban folytatja majd pályafutását. Az eljárással nem értek egyet, ha tényleg külföldön játszik, részünkről rendben a történet, de ha Magyarországon, akkor a kivásárlási árra igényt tartunk” - mondta Becsky a Nemzeti Sportnak.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus