A Falco azonnal elvette az Alba pályaelőnyét a döntőben

A Falco három negyedig extra játékkal vezetett az Alba Fehérvár otthonában, és bár a negyedik felvonás első felében úgy tűnt, elfáradtak, a végjátékban megint fordítani tudtak, 77-76-ra győztek, rögtön elvették a pályaelőnyt, és 1-0-ra vezetnek a fináléban.

Pustahvar kosaraival az első pillanatokban még jobban állt a Falco, de Lóránt és a hazaiak amerikai kontingense vezetésével már a 4. percben 8 pontos előnyre tett szert az Alba, jött is Szekulovics időkérése (13-5). Összeszedték magukat a vendégek, Govens jól osztogatott, a 7. percben pedig Váradi és Pustahvar hármasaival egyenlítettek is (13-13). Govens pontszerzésben a negyed végén indult be, az ő triplája után egy ponttal a vendégek álltak jobban 10 perc játék után (18-19). A második felvonásban megint jobban kezdtek a hazaiak, Lóránt, Edwards, Farr és Mohammed kosaraival 5 ponttal már ők vezettek a 13. perc elején (27-22), de Govens a játékrész közepén megint berámolt gyors 8 pontot, amivel újfent a szombathelyieknél volt az előny a 17. percben (34-35). Az Alba Mohammed, Shepard és Taylor révén futott egy 8-0-s szakaszt, de a félidő végén ezúttal Medfordot nem sikerült tartania a vendéglátónak, a másik szombathelyi amerikai hátvéd is beszórt 8 egységet két és fél perc alatt, így mindössze egy pont volt a differencia a két fél között a nagyszünetben (44-43).

A fordulás után előbb elhúzott 5 ponttal a hazai alakulat, jött azonban Govens show-ja - a bajnokság egyik, ha nem a legjobb játékosát egészen egyszerűen nem lehetett feltartóztatni, extra kosarakat szerzett, kiválóan szolgálta ki a többieket, így a 26. perc közepére 9 ponttal már a Falco vezetett (50-59). Az Alba nagyon nehezen kapott lábra, de Edwards révén sikerült új lendületet venniük, a szombathelyiek leálltak támadásban, így mindössze két pont volt a vendéglátó hátránya az utolsó negyedre fordulva (59-61). A záró 10 perc elején Pustahvar ugyan szórt egy hármast, de 59-64 után egy 11-0-t futottak a hazaiak Edwards, Farr és Mohammed révén a teljesen leálló Falco ellen (70-64). Amikor úgy tűnt, hogy eldőlhet a meccs az első kiemelt javára, akkor jött Barham hármasa, majd Medford kosarai, és a 38. perc közepén újra a vendégek vezettek egyetlen ponttal (72-73) - ebben a periódusban a hazaiak voltak teljesen tompák elöl. Az utolsó perc előtt Taylor visszavette a vezetést az Albának, Govens azonban válaszolt, Mohammed pedig ellépte a túloldalon 28 másodperccel a vége előtt (74-75). Az oldalbedobásból majdnem eladta a labdát a Falco, de Barham zsákolhatott tiszta helyzetből, és bár Edwards két büntetője után Tóth Norbert mindkét egypontos kísérletét kihagyta, Edwards viszonylag tiszta helyzetből hibázott a végén, így a végén 77-76-ra győzött a Falco, ezzel 1-0-ra vezet a döntőben, rögtön elvették tehát a székesfehérváriak pályaelőnyét.

A meccs statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus