A Falco kiharcolta az ötödik meccset

A Falco gyakorlatilag az első percektől kezdve vezetett, pillanatok alatt kiépített előnyét végig jól őrizte, 82-69-re legyőzte az Albát, így egyenlített a fináléban, és kiharcolta a mindent eldöntő ötödik összecsapást.

A meccs első kosarát még Keller Ákos szerezte, de a Falco Tóth Norbert, Barham és Váradi Benedek vezetésével 4 perc alatt felépített egy 10 pontos előnyt (14-4) - ekkor még nem lehetett tudni, de az itt megszerzett fór gyakorlatilag az egész találkozón meghatározó volt. A székesfehérváriaknak nemcsak Váradi és Barham megállításával volt gondjuk, hanem a támadójátékukkal is - 21-8 után futottak egy 6-0-s szakaszt, de Govens dupláját követően 9 pontos hazai előnnyel zárult az első 10 perc (23-14). A második negyed elején a vendégektől Markovics Luka és Keller Iván szórtak kosarakat, de a szombathelyiek cseréi, Zsigeranovics és főleg Medford is odatették magukat, így a felvonás felénél 11 egység volt a távolság a hazaiak javára (32-21). A vendégek magasembereik kosaraival kezdték megközelíteni a Falcót, de hol Váradi, hol Pustahvar hármasa jött válaszként, Váradi kettese pedig 10 pontos hazai fórt jelentett 20 perc játékot követően (40-30).

A fordulás után Lóránt Péter és Shepard kosaraival 5 pontra feljött az Alba, ez volt a legkisebb különbség az első percek óta, de jött azonnal az első negyed elején látott trió, Barham, Váradi és Tóth, utóbbi kosarával a 25. percben megint 11-gyel mentek a szombathelyiek (48-37). Shepard egymaga hozta vissza megint csapatát 6 egységre, de a fehérváriak sem Medfordot, sem a Váradi-Tóth duót nem tudták tartani, így 12 pont volt a differencia az utolsó játékrész előtt (59-47). A záró 10 perc elején előbb Farr, aztán Lóránt révén próbált meg mindent az Alba, de 8 pontnál közelebb nem kerültek, mert mindenre volt válasza a Falcónak - előbb Barham, aztán Medford révén nem engedte közelebb ellenfelét a vendéglátó alakulat (71-58). Az utolsó 5 percben már nagyon hit sem volt az Alba játékában, érződött, hogy ezen a napon lényegében egy az egyben a Falco akarata érvényesül, így végül teljesen megérdemelten győzött 82-69-re Szrecsko Szekulovics együttese, ezzel 2-2-re kiegyenlített a döntőben, és jöhet a mindent eldöntő ötödik meccs.

A meccs statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus