A Falco Körmenden is nyert, a döntő kapujába lépett

A Falco kétszer is fordított több mint 10 pontos hátrányból, az ezúttal Govens mellé felnövő Medford és Pustahvar vezetésével, nem kis mértékben Váradi Benedek triplájának köszönhetően pedig Körmenden is nyerni tudott, így 2-0-ra vezet az elődöntőben - kedden lezárhatja a párharcát Szrecsko Szekulovics együttese.

Az első pár perc tapogatozó játéka után a Körmend Kromah, Smith, Gibbs és Petty kosaraival 12 pontos előnyt épített ki magának a 7. perc közepére (18-6), de a Falcónál ezúttal Medford és Zsigeranovics is hasznosabbik arcát mutatta, vezetésükkel 7 pontra visszajött a szombathelyi alakulat a negyed végére (21-14). A második felvonásban lényegében kosárra kosár volt a válasz, nem nagyon változott a különbség, de a vendégeknél Pustahvar, majd Barham is beindult, utóbbi kosaraival a 17. perc végére 3 pont lett a differencia (34-31). Pustahvar nagyon ponterősen játszott ebben a negyedben, az eddig a pontig egészen visszafogott Govens is hozzászólt a tánchoz, így nekik köszönhetően átvette a vezetést a Falco, Tóth Norbert duplájával pedig a félidőben is vezettek (40-42).

A fordulás után újra a Körmend került fölénybe, Kromah és Allen volt tarthatatlan ebben a periódusban, így a 25. percben 7 ponttal már megint a hazaiak vezettek (53-46). Kromah parádéja után már 11 ponttal is vezettek a piros-feketék (60-49), viszont megint elindultak Szrecsko Szekulovicsék, pillanatok alatt futottak egy 9-0-s sorozatot, és a Körmend 4 pontos utolsó akciója kellett ahhoz, hogy hat pont legyen a két együttes között 10 perccel a vége előtt (64-58). A negyedik negyedben Govens tripláira még válaszolt a Körmend, de a Falco megint visszavette a vezetést a 34. perc végére (70-71). Pustahvar nyerőembernek tűnt, de Govens két és fél perccel a vége előtt, 76-74-es Falco-vezetésnél kipontozódott, és ez úgy tűnt, meg is pecsételheti a sorsukat. Pustahvar azonban nyerőember is lett: 76-76 után Váradi Benedek dobott hármast, a Körmend pedig először két büntetővel közelebb jött, utána viszont Petty betörését blokkolta a fehérorosz. Medford beszórta a két büntetőt, a túloldalon pedig nem jött már pont, így 81-78-ra nyert a Falco, 2-0-ra vezet az elődöntőben, és a finálé kapujába lépett.

A meccs statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus