A Kaposvár és a Kecskemét jutott a rájátszásba

A magyar férfi A-csoport középházi középszakaszának mai meccsei után eldőlt, hogy a Kaposvári KK és a KTE-Duna Aszfalt jutott be a rájátszásba - a Naturtex-SZTE-Szedeák kicsúszott végül a legjobb 8 közül.

A Kaposvári KK - PVSK-PANNONPOWER mérkőzés alakult simábban - a hazaiak nem tudtak komoly fórt kialakítani az első félidőben, de Winsome Frazier hármasa zárta az első 20 percet, amivel 9 ponttal így is jobban álltak, mint a már biztos hatodik Pécs (45-36). A fordulás után 5 pontra még visszajött Csirke Ferenc együttese Supola Zoltán kosaraival, de 52-47 után egy 6-0-s szakaszt produkált a somogyi alakulat, onnan pedig igazán szorossá már nem tudta tenni a meccset a vendég gárda - a harmadik negyed végén 19 ponttal állt jobban a Kaposvár, a végén pedig 91-76-ra győzött, ezzel bebiztosította hetedik pozícióját a középszakasz végére.

A Sopron KC - KTE-Duna Aszfalt összecsapás korábban ért véget valamivel, és itt nagyobb is volt a csata. A kecskemétiek számára volt nagyobb tétje a találkozónak, hiszen egy győzelemmel biztosan a legjobb 8 közé verekedték magukat, vereséggel pedig biztosan kicsúsztak a rájátszásból. 9 ponttal is vezettek az első negyedben, de aztán a felvonás végére ebből 5 maradt. A második negyed vége felé egyenlített a Sopron (30-30), de egy 7-0-s szakaszzal zárta a félidőt Forray Gábor együttese, ennyi is volt az előnyük a nagyszünetben (30-37). A fordulás után is ugyanaz volt a meccs összképe, mint gyakorlatilag végig: a KTE nem vezetett döntő fölénnyel, de végig jobban álltak, mint az SKC. A negyedik negyedben is megvolt a hazaiak egyenlítése (60-60), de ezt követően is a vendégek kerültek előnybe. Az utolsó előtti percben Anthony Myles egyenlített, de Milutin Djukanovics és Tomiszlav Ivosev pontjaival újfent magához ragadta a vezetést a Kecskemét, 71-68-ra győzött, így ünnepelhetett.

Ezek az eredmények tehát azt jelentették, hogy a hatodik helyezett PVSK-PANNONPOWER mögött a hetedik helyen a Kaposvári KK, a nyolcadikon a KTE-Duna Aszfalt, a kilencendiken pedig a Naturtex-SZTE-Szedeák végzett - a Kecskemét és a Szedeák ugyanolyan mérleggel zártak (18-16), az egymás elleni eredményük a középszakaszban egálra jött ki (147-147), a Kecskemét pedig +35-tel végzett a középszakaszban az összkosárarányt nézve, míg a Szedeák +11-gyel. Hogy kivel játszik a Pécs-Kaposvár-Kecskemét trió, az egyelőre még nem eldöntött, a holnapi felsőházi mérkőzések függvénye.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus