A Kecskemétről távozó Kovács Péter az Olajnál folytatja?

Lawrence Alexander szerződtetése miatt szerződést bontott Kovács Péterrel a KTE-Duna Aszfalt - a játékos a Szolnoknál folytatja?

A kecskeméti csapat hivatalos honlapja tudósított Kovács elküldéséről:

A KTE-Duna Aszfalt mezőnysora átalakul, ide érkezett a múlt héten Lawrence Alexander, és innen távozik Kovács Péter.

„Nekünk, tulajdonosoknak az a feladatunk, hogy hatékonyan gazdálkodjunk a cég vagyonával, illetve a szponzorok pénzével – nyilatkozta Fazekas Mihály, a KTE Kosárlabda Klub Kft. tulajdonosi tanácsának elnöke. – Mi az első perctől azt mondjuk, hogy csak annyit költünk, amennyi pénzünk van, nem vállalunk semmi irreális pénzügyi kockázatot. Sokkal fontosabb számunkra a felelősségteljes működés, amely a sportág kecskeméti jövőjét jelentheti, mintsem hogy kergessünk megvalósíthatatlan célokat. A lehetőségeink határain belül ugyanakkor szeretnénk a legtöbbet kihozni a keretből. Azt láttuk az első meccsek után, hogy elsősorban irányítóra lenne szükségünk, aki pontszerzésben és játékszervezésben is erős. Külső forrásunk egyelőre nem volt, arra pedig nem várunk, hogy majd más megoldja ezt a kérdést a tulajdonosok helyett. Egyáltalán nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, hiszen Péter sokat tett a csapatért, a tavalyi sikerünkből is jelentős részt vállalt, de az vezérelt minket, hogy jobbá tegyük a csapatunkat. Nem tettünk le arról, hogy centerposzton is erősítsünk, de csak akkor tudunk lépni, ha a jelenleg folyó tárgyalásaink eredményre vezetnek.”

Kovács Péter, aki tavaly nyáron érkezett a klubhoz Pécsről, összesen 43 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a KTE-Duna Aszfaltban, bajnoki és kupaezüstérmet szerzett a csapattal.

„Természetesen megértem a klub döntését, hiszen az én posztomon sokan vagyunk – mondta Kovács Péter. – Barátsággal válunk el. A menedzserem dolgozik azon, hogy az ajánlatok közül a sportolói karrierem szempontjából a legjobbat választhassam, ma eldől, hogy hol folytatom.”

 

Az iSzolnok.hu közben facebook-oldalán jelentette meg a hírt, hogy információik szerint Kovács az Olajnál folytatja pályafutását:

Az új külföldi irányító érkezésével szerződést bontott Kovács Péterrel a Kecskemét. A jobbára kettes poszton szereplő, kiváló védekezésről ismert játékos az iszolnok értesülései szerint az Olajhoz szerződhet. (Fotó: kesport.hu)

 

Forrás - kesport.hu, iSzolnok facebook oldala
Foto, Slide - kesport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus