A legjobb 8 közé jutottak a férfiak is a 3x3 vb-n

Romániát és a Fülöp-szigeteket is nagy csatában verte a magyar férfi 3X3 válogatott, így Csirke Ferenc együttese bejutott a negyeddöntőbe a kínai világbajnokságon.

A magyar férfi 3X3 válogatott 1-1-gyel zárta az első napot egy spanyolok elleni vereség és egy Lengyelország elleni győzelem után.

Ma reggel az első ellenfél a szintén 1-1-gyel álló Románia volt, és ellenfelünk kezdte jobban a meccset, 3-0-ra elhúzott, mielőtt felébredtünk volna, Ivosev és Bíró kosaraival egyenlítettünk. A románok egy duplával újra magukhoz ragadták a kezdeményezést, de ebben a periódusban már jobban játszottunk, egy 5-0-s szakasszal fordítottunk a meccs felére (8-5). Majdnem két percig nem esett pont egyik oldalon sem, a románok azonban nagyjából fél perc alatt egyenlítettek ezt követően, minden támadásukból pontot szereztek (9-9). Mohácsi két pontjával és egy Bíró-Ivosev összjátékkal húztunk el újra három ponttal, viszont Romániának volt még esélye egyenlíteni - egy ziccer után 23.6 másodperccel a vége előtt két büntetőhöz jutottak. Az első bement, a második nem, majd Ivosev játszotta el ugyanezt "a túloldalon", idő azonban már nem volt, így 13-11-re legyőztük riválisunkat.

Ezt követően a Fülöp-szigetek következtek, akiknél az egyik játékos vállsérülést szenvedett, így kénytelenek voltak csere nélkül lejátszani ezt a találkozót, viszont borzasztóan gyorsan és technikásan játszottak, nagyon komoly problémákat okozott a levédésük. Az első két és fél percben folyamatosan rohantunk is utánuk, 3-5 után fordult a kocka, mikor Ivosev 1+1-e után Bíró duplájával megvolt a vezetés. 9-6-ra ugyan sikerült meglépni fizikai fölényünket egyre jobban kihasználva, de Mohácsi technikaija után csak 9-8-cal fordultunk a meccs második felére. Ivosev három pontjánál úgy tűnt, kezdenek kifújni a fülöp-szigetekiek, de egy időkérés után egy 1+2-es akcióval visszajöttek a meccsbe (12-11), 3 és fél perccel a vége előtt pedig egy duplával egyenlítettek is (13-13), innen sikerült négy pontot szereznünk Mohácsi és Ivosev révén. Az utolsó percben még nagyot hajrázott Fülöp-szigetek válogatottja, 17-15-nél azonban sima ziccert dobtak kettes helyett 2 másodperccel a vége előtt. Ivosev büntetője után kihagyták a duplát, így 18-16-ra nyertünk.

Ezzel az is eldőlt, hogy második helyen továbblépünk a csoportból, hiszen 3-1-es mérlege már csak a spanyoloknak lehet, akik még ha vereséget is szenvednek a románoktól, jóval több pontot dobtak nálunk, viszont senki más nem gyűjthet már 3 győzelmet. Az később dől el, hogy kivel kell játszanunk, de a B csoport első helyén jó eséllyel Szlovénia fog végezni, várhatóan az Európa-bajnok lesz tehát az ellenfelünk.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus