A Pécs elvette a pályaelőnyt, az Alba majdnem megégett

Egy nagy meglepetéssel és borzasztóan szoros meccsekkel kezdődött a magyar férfi A-csoport rájátszása. A Pécs rögtön az első találkozón elvette a Körmend pályaelőnyét, méghozzá végig vezetve, a KTE hosszabbításban kapott csak ki az Alba otthonában, a Falco 20 pontos előnyt szórakozott el majdnem a Kaposvár ellen, a ZTE pedig az utolsó fél percben hátrányból fordítva győzött.

A Körmend-Pécs negyeddöntő első mérkőzésén lényegében a feldobástól kezdve a vendégek irányítottak - Chris Smith és Nelson vezetésével gyorsan 9 pontos előnyre tettek szert, a hazaiak pedig csak futottak az eredmény után. Allen révén kapaszkodott a Körmend, de egyenlítenie nem sikerült, csak a második negyedben, a 12. percben Lenzelle Smith hármasát követően (25-25). Ahelyett azonban, hogy ezzel megtörtek volna Csirke Ferencék, a mecsekaljaiak újra magukhoz ragadták a kezdeményezést két hármassal, és ezt követően végig 5-10 pont között mozgott az előnyük a félidőben (43-49). A fordulás után Sejfic és Budimir révén már 15 pont is volt a különbség, és a feljavuló Kromah pontjai kellettek, hogy 10-en belül maradjon a vasi alakulat, de borzasztóan okosan, taktikusan és higgadtan játszott a PVSK, gyorsan 10 pont fölé növelték fórjukat a záró felvonásban, és nagyobb izgalmak nélkül nyertek, ezzel rögtön elvették a Körmend pályaelőnyét (81-95).

A Falco-Kaposvár meccs jó ideig ennél sokkal simábbnak tűnt - a Kaposvár kezdte a pontgyártást, de az első negyed a hazaiakról szólt, akik 20 ponttal is vezettek már a 10. percben (31-11), és érdekességképpen ezúttal Govens mellett Barham volt a legjobbjuk. A második negyedben végig 15-20 pont volt a két együttes közötti differencia, és még a 26. percben is 60-43-at mutatott az eredményjelző, innen azonban a somogyiak futottak egy 14-0-s sorozatot Cooke vezetésével (60-57). A Falco ugyan összeszedte magát, de leszakítani nem tudta a Kaposvárt, az utolsó 5 percre pedig 71-70-nel fordultak a felek. Itt még Simms dobott ugyan egy duplát a vendégektől, de az utolsó 4 percben egyetlen kaposvári pont sem esett, így a szombathelyiek ha az első két és fél negyedhez képest nagy nehézségek árán is, de végül behúzták a sikert (82-72) - nem mellesleg Simms két sportszerűtlennel kiszállt, így ő a következő meccsről is kizárta magát.

Az Alba-Kecskemét összecsapáson lényegében végig a vendégek akarata érvényesült - vontatott volt az összecsapás, a KTE pedig ebben a sebességben nagyon kulturált támadójátékot mutatott be. Végig fej-fej mellett haladt a két gárda - a második és főleg a harmadik negyed elején voltak jobbak a székesfehérváriak, a 24. percben 8 ponttal is vezettek (48-40), de Karahodzsics pontjaival és 3-4 triplával rendezte a sorokat a nyolcadik kiemelt, a negyedik negyed elején átvették a vezetést, a 36. percben pedig 8 ponttal is vezettek (65-73). Innen azonban jöttek a hazaiak amerikai húzóemberei, Shepard révén pedig a 39. percben már az Alba vezetett (74-73). Úgy tűnt, Karahodzics 2+1-ével mégis nyerni tud a KTE, de Mohammed két büntetővel kiegyenlített, így jöhetett a hosszabbítás (76-76). A ráadásban Taylor vezetésével gyorsan meglépett 7 ponttal a kupagyőztes, onnan pedig már nem tudott megint felállni a KTE, amely minden dicséretet megérdemel, de a vendéglátó győzött 89-79-re.

A ZTE-Szolnok ütközet első felvonásán is a vendégek akarata érvényesült - a hazaiak támadójátéka borzasztóan pontatlan volt, az Olaj megcsinálta, amit meg kellett, hogy megállítsa Ubilláékat, nem sültek a zalaegerszegi kezek, így egyik gárda sem tudott nagyobb előnyt kialakítani, egyetlen ponttal állt jobban a címvédő a nagyszünetben. Úgy tűnt azonban, hogy a fordulás után eldől a mérkőzés - a Szolnok bennmaradt az öltözőben, a ZTE pedig Ubilla vezetésével egy 15-2-vel nyitotta a harmadik negyedet (50-38). Kmézics Zoránék viszont nem estek össze, Vojvoda és Pavlicsevics pontjaival meg is kezdték a felzárkózást, és mindössze 5 pont volt a távolság a záró 10 perc előtt (58-53). A negyedik negyedben aztán ott loholt ellenfele nyakán az Olaj, amely két hármassal át is vette a vezetést a 36. percre (62-65). Innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a felek - hiába lépett el 4 ponttal Bencze Tamás legénysége az utolsó percben, Barnies triplájával és Vojvoda labdaszerzés után dobott duplájával már a Szolnok vezetett (75-76). Benke, majd egy kihagyott szolnoki dobás után Ubilla büntetői jelentették a végén a differenciát - 79-76-ra győzött a ZTE, így ők is megtartották a pályaelőnyt.

A pontdobókat, statisztikákat ezen a linken megtaláljátok

Foto, Slide - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus