A Sopron új centere Matija Poscic

A Sopron megtalálta új centerét, aki a tavaly Nyíregyházán játszó Matija Poscic lett.

Az sakc.hu beszámolója az igazolásról:

Megérkezett Sopronba, és délelőtt alá is írta szerződését csapatunkhoz új centerünk, aki nem ismeretlen a magyar mezőnyben.

Amint arról Pojbics Szabolcs, klubunk ügyvezetője a honlapunkat tájékoztatta: az illető Matija Poscic, 29 éves, 206 centi magas, 107 kilós horvát középjátékos, aki az előző évadban Nyíregyházán játszott.

Ellenünk - amikor Nyíregyházán 73-63-ra kikaptunk - 12 pontos és 10 lepattanós dupla-duplát ért el. Az előző évadban a szabolcsi gárdában 13,3 pontos és 8,5 lepattanós (2,9 támadó, 5,6 védő) átlagot ért el. Ami sokatmondó lehet vele kapcsolatban, hogy légiósként, csupán pár hónapot a nyíregyházi csapatban töltve, csapatkapitánnyá választották a szabolcsi gárdában.

A most zajló évadot Poscic az olasz élvonalban kezdte, a Vanoli Cremona gárdájában, ahová egy sérült játékos pótlására szerződtették ideiglenes jelleggel, így sikerült szerződtetni. A cremonai csapatban új középjátékosunk 3 meccsen lépett pályára, meccsenként 7 percet játszott. Ami figyelemre méltó, hogy még így, ilyen kevés időt pályán töltve is meccsenként 2 lepattanóval tudta segíteni olasz együttesét.

Új centerünk, ma délután már edzésbe is áll csapatunknál.

Pojbics kiemelte: a klub most azon dolgozik, hogy az adminisztrációt elintézve Poscic a hét végén a Jászberény ellen már pályára léphessen, debütálhasson csapatunkban.

Forrás - sakc.hu
For, Slide - szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus