A szerb légiósok maradnak Szegeden

Dejan Majsztorovics és Darko Balaban is marad a Naturtex-SZTE-Szedeák együttesénél, véglegesítették szerződésüket a 2014/15-ös idényre - tudhattuk meg a delmagyar.hu-tól.

A delmagyar.hu cikke:

"Dejan Majsztorovics és Darko Balaban a sikeres próbajáték után a szezon végéig erősíti a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapatát – jelentették be ma a szegedi Napfényfürdő Aquapolisban tartott sajtótájékoztatón, ahol a támogatókkal kötött szerződésekről is szó esett.

Erősített a Naturtex-SZTE-Szedeák: az NB I A csoportjában szereplő férfi kosárlabdacsapata a játékoskeretet és a hátteret figyelembe véve is pozitív bejelentésekkel készült a Napfényfürdő Aquapolisban ma tartott sajtótájékoztatóra.

– Nem véletlen a helyszínválasztás, hiszen a klub és a Napfényfürdő megerősítette a korábbi években már sikeressé váló együttműködését – árulta el Kardos Péter, a Szedeák elnöke. – A csapat a jövőben használja és népszerűsíti majd az újonnan átadott Megafitness termet, emellett az egyetemmel is lett egy közös projektünk: az SZTE Gazdaságtudományi Karáról a sportmarketing iránt érdeklődők a kosárlabdacsapat mellett tölthetik a gyakorlatukat egy ösztöndíj részeként. Sőt, ebbe a törekvésünkbe is bekapcsolódott a Napfényfürdő, amely egy kétszemélyes éves bérletet ajánlott fel a pályázatot megnyerő hallgatónak – mondta Kardos, majd hozzátette: a két szerb próbajátékos, Dejan Majsztorovics és Darko Balaban szerződését is véglegesítették a szezonra.

– A Napfényfürdő Aquapolis legújabb gyöngyszeme a Megafitness, amely egy több mint 500 négyzetméteres komplexum edzőteremmel, spinningszobával és aerobicteremmel. Azt gondolom, ilyen kilátás mellett nem sok helyen lehet mozogni az országban – fogalmazott Szabó Mihály, a Napfényfürdő vezetője, miközben mögötte a Dóm tornyai magasodtak a futópadok előtt.

– Az egyetemnek eddig is fontos volt a sport, így lesz ez ezután is. Továbbra is valljuk a „jót a jóval" elméletet, amely azt jelenti, hogy csak olyan sportklub mögé állunk oda, amely méltán viselheti egyetemünk nevét, és megérdemli támogatásunkat. A Szedeák ilyen – fogalmazott Galambos Gábor, az SZTE sportért felelős rektori megbízottja.

– Örömmel látom, hogy ilyen szoros az együttműködés a klub, a fürdő és az egyetem között, és ilyen háttérrel tudunk nekikezdeni a szezonnak. Szerb légiósainktól sokat várok, remélem, hogy az a mentalitás, harcosság, amely a vb-n ezüstérmet szerző válogatottjukat jellemezte, rajtuk is látszik majd a szezon során – fogalmazott Gellért Ákos, a Naturtex Kft. vezetője.

Majsztorovics és Balaban (akivel szombati számunkban hosszabb interjút olvashatnak) egyaránt kiemelte, nagy lehetőség, hogy a keretben sok a fiatal, hiszen így együtt fejlődhetnek a szezon során.

– Idén is alaposan megnéztük, milyen légiósokkal erősítsük meg a keretet. Csak a legjobbakat tudom elmondani róluk, az edzéseken jól dolgoznak, és meggyőződésem, hogy ez a fiatal csapat kellemes színfolt lesz a bajnokságban – fogalmazott Bonifert Domonkos ügyvezető.

A Szedeák pénteken és szombaton felkészülési tornán vesz részt Pécsett: előbb a hazaiak ellen játszik elődöntőt, majd másnap a helyosztón lesz érdekelt vagy a Kaposvár, vagy a horvát élvonalbeli KK Vrijednosnice Osijek ellen. Kiss Zsolt sérült, a többiek Nikola Lazics vezetőedző rendelkezésére állnak."

Forrás - delmagyar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus