A válogatott továbbjutott a 3X3 World Tour Mastersen

A Team Budapest névre keresztelt magyar férfi 3X3 válogatott (Mohácsi Máté, Ivosev Tamás, Bíró Olivér, Kerpel-Fronius Balázs) továbbjutott a debreceni 3X3 World Tour Masters torna holnapi negyeddöntőjébe, míg a Team Debrecen harmadik helyen zárta a csoportját - Kerpel-Fronius Balázs 10-ből 9 találattal az első helyen jutott be a dobóverseny fináléjába.

A debreceni World Tour Masters torna mai játéknapján a B csoportban a Team Budapest névre keresztelt magyar férfi 3X3-as válogatott egy kiváló mérkőzéssel kezdett a szlovén Ljubljana ellen - borzasztóan gyorsan estek a kosarak, gyakorlatilag egyik csapat sem tudott nagyon mit kezdeni a másik támadójátékával. Tőlünk Ivosev volt főként eredményes, az ő fizikai ereje még a jó nevű ellenfél számára is problémát okozott, ettől függetlenül 18-9-re elhúztak az egészen kiválóan dobó szlovének, pedig még csak a meccs felénél sem jártunk (az 5 .perc közepén). Mohácsi két duplája és Ivosev egy pontja egy 5-0-s rohanást jelentett számunkra, majd egy szlovén pont után megint Ivosev került főszerepbe - faulttal együtt is eredményes volt, és egymaga levezényelt egy 4-1-es szakaszt, ezzel 20-18-ra felzárkóztunk. A szlovének azonban nem hibáztak, 7 és fél perc játék után lezárták a meccset 21-18-cal.

A másik találkozón az ukrán Dnipro volt az ellenfél. Bíró duplája és Mohácsi sokoldalú játéka 7-3-as vezetést eredményezett. Itt jóval több volt a hiba mindkét oldalon, és bár végig előnyben játszottunk, jó ideig nem akartak leszakadni az ukránok, 10-7 volt az állás a 7. percben is. Ivosev kezdett megint beindulni, majd Bíró két duplát is szórt, miközben jól védekeztünk. A végén Mohácsi szórt két duplát, a második fél perccel a vége előtt a 21-9-es végeredményt jelentette. Miután a szlovének 17-14-re megverték az ukránokat a csoport harmadik találkozóján, így a Ljubljana végzett az élen, a Team Budapest lett a második, ezzel pedig továbbjutott Csirke Ferenc együttese a negyeddöntőbe, ahol a C csoportot megnyerő Belgrád lesz az ellenfelük.

A Team Debrecen sajnos nem volt ilyen szerencsés. A holland Amsterdam ellen nagyon szoros, jó mérkőzést játszott a gárda, a meccs első felében szinte végig vezettek is a magyarok. A 6-7. percben léptek meg a hollandok két duplával 14-9-re, onnan pedig visszajött ugyan Bihari Máté vezetésével többször is két pontra a hajdúsági alakulat, de egyenlíteni vagy fordítani már nem sikerült, végül 18-15-re nyert az Amsterdam. A brazil Sao Paolo elleni összecsapás ennél egyoldalúbban alakult - itt Kovács Ádám és Nagy Szabolcs pontjaival csak az első percben vezettünk, utána a dél-amerikaiak több dupla és egy 1+1 segítségével már a 4. percre komoly előnyt építettek ki maguknak (10-3). Innentől kezdve nem nagyon változott már a különbség, végül 18-10-re kapott ki a debreceni csapat, amely így a D csoport harmadik helyén végzett, nem jutott a negyeddöntőkbe.

Még egy örömteli esemény történt azonban a válogatott továbbjutása mellett, a dobóverseny selejtezőjét ugyanis Kerpel-Fronius Balázs nyerte, 10 labdából 9-et a helyére küldött, ami a legjobb eredmény volt - a ljubljanai Ales Kunc (7), a Novi Sad Al Wahda játékosa, Marko Savic, illetve a Bordeaux-i Eddy Steiner (7) lesznek az ellenfelei a holnapi döntőben (a pontos programot holnap közzétesszük).

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus