A ZTE jutott az elődöntőbe, a címvédő Olaj kiesett

A ZTE a második félidőben egyértelműen a Szolnok fölé nőtt, 85-69-re győzött Bencze Tamás együttese, és a legjobb négy közé, az elődöntőbe jutott, a címvédő pedig befejezte a szezont.

6-0-val nyitott az Olaj, de a ZTE gyorsan eltüntette hátrányát, majd a negyed teljes egészében fej-fej mellett haladtak a felek. A második negyed első felében Vojvoda, majd Pavlicsevics vezetésével 11 pontra hízott a Szolnok előnye (26-37), ekkor teljesen egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, akik főleg védekezésben nyújtottak jó teljesítményt - az első félidőben összesen 5 hármast vállalt a hazai gárda, abból egy ment be, és Ubillán kívül senkinek nem ment igazán támadásban. Szabó vezetésével azért egy 6-0-val visszajött ellenfelére Bencze Tamás legénysége, de 8 ponttal így is az Olaj állt jobban a nagyszünetben (32-40).

A fordulás után nagyot változott a játék összképe, hiába kezdte ugyanis Vojvoda két triplával a játékrészt, a ZTE is elkezdett kintről szórni, Ubilla, Benke és Norfleet kosaraival pedig egyetlen pontra jöttek fel a 24. percben (45-46). Innen még Barnies és Tóth révén 6 pontra ellépett a Szolnok, de nem tudtak mit kezdeni a hazai hármasokkal, amik folyamatosan záporoztak (7/10 volt a zalaegerszegiek mutatója ebben a felvonásban), így hiába próbált meg mindent Barnies a túloldalon, 66-60-ra vezetett a ZTE 10 perccel a vége előtt. Barnies és Pavlicsevics egy-egy hármasával még volt 3 pontos differencia a két társaság között, de Mohácsi és Ubilla megállíthatatlan volt ebben a periódusban, a 37. percre 16 pontos volt a különbség, itt gyakorlatilag el is dőlt a találkozó (82-66). A végeredmény 85-69 lett, ezzel a ZTE 3-2-vel továbbjutott az elődöntőbe, a címvédő Szolnok pedig kiesett.

A statisztikát ezen a linken megtaláljátok!

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus