Amerikai centert igazolt a Sopron

Juwan Durham első európai évadjában Litvániában játszott, ahol a Prienai színeiben lépett pályára.

A Sopron KC közleménye:

Klubunk megtalálta és ami még ennél is fontosabb szerződtette is a játékoskeret “hiányzó láncszemét”, a középjátékost, a 211 centi magas, 105 kilós amerikai Juwan Durham személyében.

Legújabb játékosunk a neves Notre Dame egyetemre járt, ahol a Millwaukee-val tavaly NBA-t nyerő Pat Connaughton, a Jordan-féle legendás Chicago irányítója, John Paxson, valamint a legendás detroiti “rossz fiú” Bill Laimbeer is “pallérozódott”. Centerünk utolsó, végzős évében – 60%-os mezőny és 70%-os büntető mutatóval – 10,7 pontot átlagolt, 5,5 lepattanóval és 1,9 blokkal. A magasságához és posztjához képest kifejezetten mozgékony center az előző szezonban, első európai évadjában Litvániában játszott, ahol a Prienai színeiben 10,8 pontot, 5 lepattanót és 1,9 blokkot átlagolt.

Durham a tervek szerint csütörtökön érkezik Sopronba, s kapcsolódik be az edzésmunkába az SKC-nál.

Az, hogy Durham érkezésével teljes lesz-e a keretünk, a hét végén dől el. A heti edzőmeccseken látottak alapján, a hétvégi oroszlányi felkészülési torna után dönt majd szakvezetésünk a szeptember 10-ig próbajátékon lévő kanadai irányító, Yasiin Joseph szerződtetésének véglegesítéséről.

Egy válogatás Durham utolsó egyetemi szezonjából ITT>>>

 

 

Fotó, slide: sakc.hu; basketnews.lt

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus