Amerikai légióst igazolt a Szedeák

Kassim Nicholson egyelőre egy hónapra írt alá.

A Szedeák közleménye:

Amerikai légiós érkezett.

Csapatunknak Milic Starovlah bokasérülése miatt új játékosra volt szüksége, így a mai napon egyhónapos megállapodást kötöttünk a 23 éves, 3-as és 4-es poszton bevethető Kassim Nicholsonnal. A 200 cm magas, amerikai kosaras az idényt a szerb élvonalban, a szabadkai Szpartakban, korábbi mesterünk, Szrecsko Szekulovics irányításával kezdte, ám a szabadkaiak edzőváltását követően kevesebb játékpercet kapott, majd fel is bontották a szerződését.

A kontraktus aláírása előtt vezetőedzőnk, Simándi Árpád természetesen kikérte Szrecsko Szekulovics véleményét is, aki minden szempontból pozitívan nyilatkozott Nicholsonról.

– Tudjuk, hogy a szurkolóink aggódnak értünk, de mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, ezúttal is csak olyan döntéseket hozunk, amelyeket az anyagi helyzetünk lehetővé tesz. Jelen esetben annyit tudtunk vállalni, hogy Milic felépüléséig hozunk egy játékost, aki a következő egy hónapban segíteni tud nekünk. Bízom abban, hogy Kassim gyorsan beilleszkedik és valóban értékes eleme lesz a csapatunknak – mondta dr.Kardos Péter, a Szedeák elnöke.

Nicholson az első idényét tölti Európában. Tavaly a Tennessee State University színeiben 11.1 pontot és 8.3 lepattanót átlagolt, míg a szabadkai Szpartakban 14 mérkőzésen átlagban 12 pontot és 6.2 lepattanót jegyzett.

Új játékosunk szerdán kapcsolódik be az edzésmunkába és dolgozunk azon, hogy a pénteki, kecskeméti bajnokin már pályára léphessen.

 

Forrás, fotó: szte-szedeak.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus