Az Alba egy lépésre a bajnoki címtől

Az első negyedben a Falco, a harmadikban az Alba vezetett több mint 10 ponttal, de az utolsó 3 percre egállal fordultak a felek. Végül 86-77-re győzött a székesfehérvári alakulat, ezzel 2-1-re vezet a fináléban, és egy lépésre van a bajnoki címtől.

A finálé harmadik meccsének elején a Falco gyorsan megmutatta, hogy nem tört meg az előző mérkőzés elvesztésétől. Az Alba ugyan az első percekben jobban kezdett Lóránt és Mohammed pontjaival, de Govens irányításával egyre inkább a szombathelyiek akarata érvényesült - az amerikai kosaraival, vagy az ő előkészítéseiből adódó dobóhelyzetekkel 6 pontos előnyt épített ki magának a Falco a 8. percre. A negyed végén folyamatosan jól játszották meg a magasembereket a vendégek, Barham, Bognár és Tóth is eredményesek voltak, így 11 ponttal meglépett a Falco (15-26). A második negyed merőben más játékot hozott, miután Szrecsko Szekulovicsék nagyon gyorsan összeszedték a négy csapatszemélyit, támadásban pedig teljesen megálltak. Borzasztóan vontatott lett a találkozó, de az Alba nem tudta kihasználni ellenfele majdnem 5 perces teljes rövidzárlatát, csak 5 pontra tudtak visszajönni a hazaiak (23-28). Zsigeranovics révén kezdett pontgyártásba a Falco, de a túloldalon Lóránt és Taylor vezetésével megindult egy kicsit jobban a fehérvári alakulat is, Shepard pedig a dudaszóra tette fel ziccerét, amivel fordított az első kiemelt a félidőre (37-36).

A fordulás után az Alba lendületben maradt, Lórántot sem tudták tartani a vendégek, de folyamatosan kapták a kosarakat a festékből is, Edwards, Keller és Shepard is eredményesek voltak, míg a szombathelyieknek újra volt támadásban egy kihagyásuk a 23. és a 26. perc között, így 13 ponttal meglépett a vendéglátó (54-41). Megkezdte ugyan a pontgyártást a Falco ezt követően, de 11 pont volt még mindig a hátrányuk a 29. percben - ekkor jött Váradi két triplával, Govens pedig egy zsákolással, 5 pontra jött ezzel vissza a vendég gárda (63-58). A záró 10 percet Tóth Norbert duplája nyitotta, de megint beragadt a szombathelyi alakulat, újfent 10 pont közelébe nőtt az Alba előnye (69-60). Ekkor jött újra Govens, aki Tóthot hozta kihagyhatatlan helyzetbe, majd értékesített két büntetőt, Tóth pedig középtávolról is eredményes volt, visszaállt a negyed elején látott 3 pontos differencia, és még több mint 5 perc volt hátra (69-66). Nagyjából két támadás erejéig tűnt úgy, hogy az Albát helyretette az időkérés, Govens és Barham révén azonban a 38. perc elejére egyenlített a Falco (73-73). A végjátékban Taylor ezúttal is főszerepet játszott, a 39. perc elején beszórt egy hármast, de Govens még ebben a minutumban válaszolt, egy ponttal vezetett az Alba (78-77). Keller Ákos az utolsó perc elején fontos duplát dobott, majd Govens kihagyott kísérletét követően Edwards büntetőzött pontosan többször is, ezzel dőlt el a találkozó.

86-77-re győzött végül az Alba, így ők vezetnek 2-1-re a párharcban, egy győzelemre kerültek a bajnoki címtől.

A meccs statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus