Az Alba könnyedén verte a Veszprémet

Az első három negyedben végig sokkal jobban játszott a fehérvári alakulat B csoportos ellenfelénél.

Az albakosar.hu beszámolója:

Hoya-Pannon Egyetem Veszprém - Alba Fehérvár 51-88 (14-31, 13-22, 12-21, 12-14)

Vetési Albert Gimnázium, 200 néző

Veszprém: Pavlovic 14/3, Körtélyesi 8/3, Madár 5, Kovács Á. 4, Szabó P. 9/3, csere: Schmitz 3, Szűcs P. 1, Lógár 2.

Alba: Cartwright 9, Markovic 17/6, Keller I., Filipovics 25/3, Lóránt 12/3, csere: Polster A. 3, Tóth P. 11/3, Varga M. 3, Lukács N. 8, Papp I.

Kimondottan jó hangulat fogadta az együtteseket a gimnáziumi csarnokban, Fehérvárról is sokan ellátogattak a bakonyi településre. Az augusztus 6-tól tréningező együttesünk tagjai ezúttal végre nem egymás között gyakoroltak, az utóbbi hetek monotóniáját megtörte a találkozó a második vonalban érdekelt együttes otthonában. A veszprémiek domborítottak az utóbbi időszakban, ugyanis két győzelmet arattak a Zalakerámia ZTE gárdája felett. Ellenünk nem volt esélyük a sikerre. Dzunic Branislav és Góbi Henrik tanítványai öt perc után 17-9-re elléptek, a folytatásban is magabiztosan pattogtattunk, kevés pontot engedélyeztünk a házigazdáknak, minden játékrészt megnyertünk. Feszesen védekeztünk, majd gyorsan lendültünk támadásba, sok kosarat szereztünk gyors indításból.

A válogatottba ismét meghívott Filipovics Márkó kiválót nyújtott, nem csak védekezésben, támadásban is, 25 pontja mellett 16 lepattanót szedett és adott négy gólpasszt. A hosszú sérülés után visszatérő Markovic Luka szintén elemében volt. Az elsőként, július derekán szerződtetett amerikai irányító, Kyron Cartwright szintén nagy kedvvel játszott, remekül szolgálta ki a társakat. Keller Iván fél órát töltött a parketten, jobbára védekezésben jeleskedett. A 18 éves tehetségek közül elsősorban Lukács Norbert bizonyított, bátran szállt be a padról, Polster Attila is mutatott szép dolgokat, Papp István kis időt töltött a parketten.

Csapatunk szerdán este, 18 órakor az északi határszélen, Komárnóban szerepel. Az a találkozó minden bizonnyal nagyobb kihívás elé állítja a fiúkat.

Forrás - albakosar.hu
Fotó, Slide - Alba Fehérvár facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus