Az Alba visszavette a pályaelőnyt

Az Alba Fehérvár az első félidőben kiépített 7 pontos előnyéből jól gazdálkodott a fordulás után, a negyedik negyed elején eldöntötték az összecsapást, és szinte végig vezetve győztek a székesfehérváriak, így kiegyenlítették a párharcot, visszavették pályaelőnyüket.

Shepard, Lóránt és Keller pontjaival gyorsan 8 pontos fórt épített ki magának az Alba a találkozó elején, és bár előbb Ubilla, majd Drungilas, aztán pedig Norfleet révén megpróbált egyenlíteni a ZTE, végig a vendégek vezettek hol kisebb, hol nagyobb különbséggel (22-26). A második negyed elején Ubilla vezetésével fordított ugyan Bencze Tamás együttese, a felvonás első felében felváltva vezettek a csapatok, de ezt követően Taylort nem nagyon tudták tartani a hazaiak, így a székesfehérváriak amerikai irányítójának vezetésével a szünetben 51-44-re Dzunics Braniszalvék vezettek.

A fordulás után a magasemberek megfékezésével volt gondja a ZTE-nek, Lórántot nem lehetett megállítani, így 10 pont környékén mozgott a differencia. A 25. perctől kezdve Ubilla lényegében egymaga próbálta meg felhozni a vendéglátót - Norfleet megsérült ebben a szakaszban, de Ubilla révén így is visszajött 3 pontra a zalaegerszegi alakulat a negyed legvégére (66-69). Úgy tűnt, szoros végjátékra lesz kilátás, de a záró játékrész első négy percében Mohammed és Shepard révén egy 12-0-s szakasszal nyitott az Alba, 15 pontra nőtt előnyük, és el is dőlt az összecsapás hat perccel a vége előtt (66-81). Hat pontra még visszajött a ZTE, de a végeredmény 85-94 lett, ezzel az Alba kiegyenlítette a párharcot (1-1), visszavette tehát pályaelőnyét.

A meccs statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus