Az NBA-bajnok edző, Nick Nurse előadásait hallgatja Pécsett a közönség

Lebilincselő előadásokkal kezdődött meg Pécsett, a Rátgéber Kosárlabda Akadémián a II. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia, amelyen olyan előadókat láthat, hallhat a közönség, akiket eddig jobbára csak a tévében csodált.

A Pécs Aktuál beszámolója:

„A célunk az, hogy aki eljön erre a konferenciára, a végén azt mondhassa, több és jobb vagyok, mint tegnap voltam” – fogalmazott Rátgéber László, a konferencia megálmodója és kivitelezője, a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ igazgatója.

Egyvalami biztos, aki eljött a II. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciára, az biztosan hatalmas érzelmi és szakmai pluszt kap, mert valóban különleges, ami a pécsi akadémia falai között zajlik. Mondhatni: szürreális és szenzációs egyben, hogy a Megyeri úton annak a Nick Nurse-nek a hiperközvetlen, lebilincselő előadásait hallgathatja a publikum, akit kosarasberkekben a jelenlegi legnagyobb edzők között tartanak számon, aki a 2018/2019-es szezonban bajnok lett a Toronto Raptorsszal az NBA-ben, s akit 2020-ben az Év edzőjének választottak a tengerentúlon.

– Amikor tavasszal Németh László barátom felhívott, s megkérdezte, lenne-e kedvem eljönni Pécsre egy konferenciára előadást tartani, csak annyit mondtam, hogy jövök, ha hozhatom magammal a családomat is. Nagyon sokat vagyunk távol egymástól a szezon közben. Nagyon örülök, hogy megismerhettem Rátgéber Lászlót, aki a konferencia ötletgazdája és nagyon sikeres edzői pályafutást tudhat a háta mögött – fogalmazott Nick Nurse.

Aki tényleg elképesztően emberközeli, nélkülöz minden sztárallűrt, s aki már 23 éves korában edzősködött, mert érezte, hogy játékosként nem tud arra a szintre jutni, amilyenre szeretne. Pedig azért nem lehetett rossz spíler: máig csúcstartó az iowai egyetemen azzal, hogy 47 százalékkal szórta a triplákat...

„Legyetek bátrak, használjátok ki ezt a különleges lehetőséget, azt, hogy ilyen emberek vannak itt!” – mondta Rátgéber László a jelenlévőknek. Néhányan éltek is a lehetőséggel, sőt, a vérbeli Raptors-hívők (mert jó páran felbukkantak a lelátón a csapat pólójában) közös képet is próbáltak készíttetni a Toronto mesterével. Aki ebben is maximálisan partner volt, jól jelzi ezt az alábbi, Molnár Ádámmal (aki 1995 óta a kanadai csapatnak szurkol) folytatott rövid beszélgetés:

– Nick, coach, megölelhetlek?

– Raptors-drukker vagy?!

– Az első naptól.

– Ne csináld, én ölellek meg téged!

Ilyen a sport!

 

Forrás, fotó: pecsaktual.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus