Az Olaj és a Kaposvár egyenlített, az Alba 2-0-ra vezet

A címvédő Szolnoki Olaj KK és a Kaposvári KK kiegyenlítettek a negyeddöntők második összecsapásain, az Alba azonban egy újabb szoros találkozón másodjára is legyőzte a Kecskemétet - a playout első összecsapását a Vasas nyerte.

A mai első negyeddöntőt még délután 16:00-tól játszották, a Szolnok fogadta a ZTE-t, és a vendégek az első meccsen látottnál sokkal jobb támadójátékkal, Ubilla és Norfleet vezetésével már 10 pontos előnyben is voltak az első felvonásban, amit végül 8 egységgel nyertek (16-24). Óriási fordulatot hozott a második játékrész, az eddig a szezon során ilyen pont erősen még nem játszó Aleksza Popovics vezetésével futott egy 12-0-t a címvédő, ezzel átvette a vezetését és az irányítást is. A ZTE ezúttal sem találta a zóna ellenszerét, több homály is dobtak, így az Olaj egy 25-8-as negyeddel 9 pontos előnnyel vonulhatott a nagyszünetre (41-32). A fordulás után sokat javult Bencze Tamásék támadójátéka Ubilla és Szabó Zsolt révén, de akármikor kerültek volna 3-4 ponton belülre a vendégek, mindig jött a szolnoki válasz - a második félidőben már nem adta át a vezetést a hazai gárda egy pillanatra sem, 94-77-re győzött, így egyenlített a párharcban.

A Kaposvár - Falco találkozón a vendégeknél Zsigeranovics vállalta a játékot (csereként), de a szombathelyi gárda pocsékul kezdett támadásban, és a Hendlein-Wisseh-Fodor trió vezette hazaiak végig vezettek az első negyedben (14-13) - és később is. A második felvonás elején büntetőkkel és két triplával 10 pontra megugrott a Somogy megyei alakulat, volt már 12 pont is a fórjuk Grebenár dupláit követően (33-21), de a negyed vége sokkal jobban sikerült a Falcónak - Wisseh duplájával így is 7 pont volt a differencia 20 perc játékot követően (37-30). A nagyszünet után Hendlein sorozatos kosaraival és két újabb triplával 13 ponttal lépett meg a KKK, és ebben a szakaszban végig 10 pont környékén, leginkább fölötte mozgott a távolság (58-46). Hiába jött vissza innen Szrecsko Szekulovics alakulata a negyedik negyed elején 6, a végjátékban pedig 4 pontra, Hendleint nem tudták tartani, így győzött a Kaposvár (78-71) - ezzel ők is 1-1-re alakították a párharc alakulását.

A Kecskemét az Albát fogadta, és lejátszottak egy nagyon hasonló találkozót, mint az első. A KTE abszolút partnere volt a kupa-, alap- és középszakaszgyőztesnek, és a két együttes lényegében képtelen volt ellépni egymástól (az első félidőben), most még akkora differenciák sem alakultak ki, mint az első összecsapáson - a félidő döntetlen volt (40-40). A fordulás után egy 6-0-val indított a Kecskemét, ami ezt a játékrészt meghatározta - végig Forray Gáborék álltak jobban, továbbra is kontrollálták a tempót, működött a támadójátékuk is, de Mohammed és Lóránt Péter tettek arról, hogy 6 egységnél jobban ne maradjon le az Alba, négy pont volt a hátrányuk az utolsó negyed előtt (60-56). A záró 10 perc elején két triplával átvette a vezetést Dzunics Braniszlav együttese, de erre egy 11-0-s hazai roham jött, így 5 perccel a vége előtt 9-cel ment a KTE (71-62). Most is az Albáé volt azonban a végjáték - előbb Farr dobott egy 2+1-et, majd Lóránt triplát, jött Mohammed, Taylor, majd újra Lóránt, és egy 12-1-es szakasszal már a vendégek fordultak vezetéssel az utolsó két percre (72-74). A KTE nem tudott pontot szerezni már, míg az Alba még hatot, így 80-72-re győzött, ezzel az egyedüli csapat, amely két meccs után 2-0-ra vezet, és esélye van lezárni saját sorozatát a harmadik találkozón.

A playout első összecsapását is megrendezték, amelyen a vendég MAFC az ezúttal kezdő Polyák László 7 pontjával 7-0-val kezdett. Az első negyedben a Vasas nem tudott mit kezdeni az alacsony szerkezetben játszó városi riválisával, már 11 ponttal is vezetett a MAFC - Katona Róbert 5 pontja tartotta életben a pasarétieket a negyed végén (15-21). A 13. percben egalizált a házigazda (23-23), Wright révén vezettek is (28-25), de nem tudtak mit kezdeni a negyed második felében a Smith-Kovács-Lakits-Sihota négyessel, így a MAFC tovább növelte első negyed végén meglévő fórját (35-44). A fordulást követően döntő periódus következett, miután Pacher és Taylor révén előbb feljött ellenfelére a Vasas, majd Horváth Ákos kosaraival megint átvette a vezetést a 25. percben (49-48). Ezután azonban nem jött a MAFC válasza, mint a második negyedben - Horváth, Pacher és Taylor, majd a negyed végén Thompson kosaraival megléptek a hazaiak, 5 ponttal vezettek 10 perccel a vége előtt (61-56). A záró játékrészben meglépett 10 ponttal is a Vasas, és bár a MAFC főleg Duvnjak és Smith révén nem adta fel, mindent megpróbáltak még a végén is, Thompson triplája eldöntötte a meccset 76-73-nál (79-73), így a Vasas vezet 1-0-ra a kiesés elkerüléséért vívott párharc első találkozója után.

Az összes statisztikát megtaláljátok ezen a linken!


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus