Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 21. forduló

Szerdán öt mérkőzést játszanak a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 21. fordulójából - a találkozók felvezetőit olvashatjátok.

Kaposvári KK (9-11, 8.) - Zalakerámia ZTE KK (11-9, 6.)
2018.03.07., szerda, 18:00

Érdekes mérkőzés lesz ez, hiszen a Kaposvár a gyenge periódusát leszámítva egyetlen egyszer kapott ki hazai parketten, a Falco hosszabbításban verte, de a somogyiak saját közönségük előtt legyőzték például az Albát is többek között. A ZTE kifejezetten kiegyensúlyozott produkciót kezdett nyújtani a kupahétvége előtt, ahol aztán a Pakstól gyenge támadójátékkal kaptak ki. Volt bőven ideje Bencze Tamáséknak készülni, és ezek a hetek sorsdöntőek is lehettek a ZTE szempontjából - amennyiben például támadásban sikerült Kinney-t úgy beépíteni, hogy inkább a két évvel ezelőtti énjét hozza, amelyben sokkal kevesebb eladott labda és több pont volt, akkor vérmesebb reményeik is lehetnek, ha viszont nem tud jobb játékkal előrukkolni a vendégek első számú irányítója, nehéz dolguk lesz az 5-be kerüléssel és ezen az összecsapáson a Kaposvár ellen is. Nagyon érdekes pont lehet, hogy Ivosev és Radic személyében a bajnokság két meghatározó magasembere egymás ellen néz farkasszemet - Radicra talán rá is küldik védekezésben a KKK honosított erőcsatárát, de az még nagy kérdés, hogy ki fogja majd megtartani Ivosevet. Kaposváron nagyjából kiegyenlítettek az esélyek, jó mérkőzésre van kilátás.

KTE-Duna Aszfalt (11-9, 5.) - JP Auto - JKSE (6-14, 11.)
2018.03.07., szerda, 18:00

A Kecskemét a kupahétvége előtt legyőzte idegenben az Albát, ami természetesen hatalmas skalp, aztán a Szolnok ellen is sokáig jól tartotta magát Forray Gábor együttese, azóta pedig készülhetett a folytatásra. A Jászberény nagyon szépen összeszedte magát az elmúlt hónapokban, és az egyik legmeglepőbb győzelmüket pont a KTE ellen szerezték Nikola Lazics fiai, de azt is hozzá kell tenni, hogy főleg hazai pályán muzsikál jól a JKSE - otthon 6-5-re állnak, de idegenben még nem nyertek mérkőzést (0-9). A hazaiak saját közönségük előtt jóval esélyesebbek, és ha megcsinálják, amit tudnak, be fogják húzni az összecsapást, de láttunk tőlük korábban is váratlanul gyenge meccseket (a berényi mellett a szegedi mérkőzés is idevehető, hiszen a három kezdőjét nélkülöző Szedeáktól kaptak ki), ha ez most is előfordul, lehet esélye Sejficéknek.

Szolnoki Olaj KK (17-3, 1.) - MAFC (4-16, 14.)
2018.03.07., szerda, 18:00

Itt nem nagyon van kérdés, hiszen a kupagyőztes és listavezető Szolnok a tabella utolsó helyezettjét fogadja. A MAFC-nak voltak nagyon jó meccsei az utóbbi időben, de nagy kérdés, hogy a Davis-Dukics cserét hogyan abszolválják majd - Davisnek rendkívül komoly szerepe volt védekezésben, és Dukics szinte teljes egészében más típusú magasember. Az alacsony posztokon egyébként kifejezetten jól áll a MAFC, több húzóembere is van, de hogy 4-5-ben mire mennek majd a mezőny többi részével szemben, az jó kérdés. Dukics beépítése mindenesetre tétmérkőzésen is megindulhat, mert papíron nem sok esélye van a fővárosiaknak a győzelem megszerzésére a Tiszaligetben. Ha ezt az Olaj nem hiszi el már ideje korán, és odateszi magát a pályán, akkor nem lehet gondja Dragan Alekszics legénységének.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (15-5, 2.) - DEAC (6-14, 12.)
2018.03.07., szerda, 18:30

Ez a harmadik olyan összecsapás a holnapi napról, ami kristálytisztán egyesnek tűnik, és nagyjából a Szolnok-MAFC szintjén látszik egyértelműnek a dolog. A Falco a hétvégén játszott, emiatt fáradtabb lehet, de ez az egyetlen érv a szombathelyiek ellen, minden más mellettük szól - egyértelműen jobb a játékosállományuk még akkor is, ha Dallas Lauderdale visszatért a debreceniekhez, akiknek így a palánk alatt megint lehet egy masszív párosuk, Goran Martinic révén pedig a hátvédrotáció bővült egy minőségi játékossal. A Falco ebben az idényben bajnoki meccsen még nem szenvedett vereséget hazai pályán, és a DEAC az igazán nagy csapatok ellen nem tudott még meglepetést okozni a szezon korábbi szakaszában sem, mikor hozták az eredményeket - most 9 meccses vereségszériában vannak. Az új Debrecent érdekes lesz látni, de a bajnokság legnagyobb meglepetése lenne, ha a DEAC most nyerni tudna, Martinic és Lauderdale ide vagy oda. 

Sopron KC (4-16, 13.) - Atomerőmű SE (11-9, 7.)
2018.03.07., szerda, 19:00

Ez viszont egy nagy csata lehet, mert a Paks megint belépett abba a kategóriába, hogy még csak megtippelni sem lehet, mit várhatunk tőle. A kupabronz után teljesen szétestek a Szolnok ellen hazai pályán, és ez már nem először fordult elő a szezon során - néha ki tudtak jönni a gödörből a következő találkozóra, máskor pedig nem. A Sopronnak nagyjából egy hónapja volt csiszolni a játékon, és legutóbbi két mérkőzésén egyszer nyert az SKC (igaz, a tartalékos Szedeák ellen), aztán viszont csak duplahosszabbításban kapott ki az Arena Savariában, ami kifejezetten jó eredmény a vereség ellenére is. A hazaiak láthatóan masszívabbak, mióta megvoltak a játékoscserék, és mivel az ASE borzasztóan hektikus, így bőven van is esélye Sabáli Balázs gárdájának a győzelemre. A vendégeknek alapvetően jobb az állományuk, de hogy ezt ki is hozzák-e magukból, az megmondhatatlan az esetükben.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus