Berényi Sándor nem akar a DEAC vezetőedzője lenni

Szerinte új edzőre van szükség, ő maradna az utánpótlásban. 

Jorgosz Vovorasz távozása után vette át a DEAC felnőtt csapatának irányítását Berényi Sándor, aki alapvetően a DEAC Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatói posztját tölti be - a szezon végéig vállalta a megbízatást és a továbbiakban nem szeretne az első csapat edzőjeként dolgozni.

"Azt gondolom, hogy a csapatnak egy új edzőt kell találnia, a debreceni kosárlabdának az az ideális, ha egy másik szakember irányítja az első csapatot, én pedig az utánpótlásban tudom majd folytatni a megkezdett munkát, hiszen ez a kettős terhelés hosszabb távon egyáltalán nem fenntartható. Már az első időszakom után jeleztem, hogy én elsősorban az utánpótlásban képzelem el magamat, itt tudok legjobban segíteni, úgyhogy összességében ezért mondanék nemet a felkérésre" - mondta Berényi Sándor a klub honlapjának.

Ami pedig a jövőt illeti:

"Szerintem egy nagyon jól felépített rendszer van Debrecenben, hiszen a tömegesítést követő minőségi kiválasztás után, a kiemelt akadémián folyó elitképzésen át egyenes út vezet az A-csoportos csapathoz. Ilyen lehetőség ez eddig az évig csak nálunk volt adott az országban, ezekből a nagyon jó alapokból kell kihozni a maximumot. Egy ilyen év után a felnőtt csapattal szemben nyilván nagyon nagy elvárások lesznek, az idén szerzett csorbát mindenképpen ki kell köszörülni, hiszen elsősorban a felnőtt csapat teljesítményén keresztül ítélik meg a debreceni kosárlabdát. Fontos lesz, hogy egy nagyon jó magyar magot sikerüljön kialakítani az előttünk álló szezonra, de mivel a magyar piac nagyon szűkös, ezért a holtszezon kulcsfontosságú lesz. Egy ehhez alkalmazkodó légiós kontingenst kell kialakítani, melyet idén is láthattuk, hogy nem könnyű feladat. Bízom benne, hogy a 2022-23-as szezonban ismét ki tudja majd a DEAC tűzni maga elé az idei célokat, és be is tudja majd teljesíteni azokat."

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus