Boris Barac és Matthew Tiby is marad Szombathelyen

Mindketten már szezon közben jelezték, maradni szeretnének.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely közleménye:

Boris Barac-csal és Matthew Tiby-val is sikerült megegyeznünk!

Gráczer György így értékelte két légiósunk megtartását: Örömmel jelenthetem be, hogy újabb két játékosunkkal sikerült szerződést hosszabbítanunk. Borissal és Mattel is könnyen, gyorsan sikerült megegyeznünk, hiszen mindketten már szezon közben jelezték, maradni szeretnének.

Horvát légiósunk stabil teljesítményt nyújtott a magyar bajnokságban, ahol 35 alkalommal lépett pályára. Átlagban 20,8 percet töltött a parketten, ez idő alatt 10,4 pontot és 4,3 lepattanót szerzett, mellette pedig közel 2 gólpasszt átlagolt. A „tiszteletbeli szombathelyi” játékos fontos része Milos rotációjának, és a magyar bajnokság mellett a Bajnokok Ligájában is számíthatunk Borisra. Tavaly mind a 6 csoportmeccsen pályára lépett és átlagban 22,2 perc alatt 10,5 pontot szerzett. Boris a támadás mellett védekezésben is nagyon fontos láncszeme csapatunknak.

Borissal együtt a tavalyi szezon egyik közönség kedvence Matthew Tiby is még egy évre írt alá. Az amerikai magasember tavaly 43 alkalommal öltötte magára a sárga-fekete mezt. Matt átlagban 26,3 percet játszott, ez idő alatt 11,4 pontot, 6,2 lepattanót szerzett. Magasember létére remekül, 42%-kal triplázott és a büntetőket is jó százalékkal (79%) értékesítette. Friss maradónk a Magyar Kupa 4-es döntő MVP-je lett. A kupáig vezető úton, három meccsen 14 pont mellett, 5,7 lepattanót szerzett. A tripla vonalon túlról 46%-kal, a mezőnyből pedig 50%-kal célzott, és 21,7 VAL-t (összesített teljesítmény index) átlagolt.

Milos gyorsértékelése a két „új” igazolás után: Nagyon örülök, hogy mindkét magasemberünket meg tudtuk tartani. Boris már régóta csapatunk tagja, ismeri a szisztémánkat. Nagyon jól ismerjük Őt, tudjuk, mit várhatunk Tőle. Matt az előző szezonban megmutatta, hogy a pályán és az öltözőben is fontos játékosunk, ezen nem akarunk változtatni.

 

Fotó, slide: Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus