Cliff Tucker a Sopron új légiósa

Amerikai kombo guardot szerződtettek Sabáli Balázsék. 

Az SKC legújabb játékosával kapcsolatban Sabáli Balázs elmondta: kifejezetten combo guard típusú több poszton is bevethető játékost kerestek, és Tucker ilyen. Korábbi csapataiban játszott irányítót, de szerepelt a kettes és a hármas pozícióban is, tehát a látottak alapján minden mezőnyposzton otthonosan mozog.

Tucker erős, jó egyetemen a Maryland-en végzett  2011-ben végzett, egyetemi csapattársai közül többen az NBA-ben is játszanak. A felvételek alapján Tucker olyan csapatembernek tűnik, aki a kiélezett végjátékokban is vállalja a felelősséget. Utolsó egyetemi évében 9,58 pontot, 3,48 lepattanót és 2,15 gólpasszt átlagolt.

Az egyetem befejezése után játszott az NBA D-ligájában, majd a mexikói Huracanes és a – rövid  ideig – a venezuelai Toros csapatában kosarazott. A legutóbbi évadban a Huracanes együttesében 15 pontos, közel 5 lepattanót és valamivel több, mint 3 gólpasszt átlagolt. Mezőnyből 49%-kal dobott, a triplákat 38%-os találati aránnyal dobta, a büntetővonalról pedig 72,3%-os hatékonysággal célzott. A Sopron eddig szerződtetett légiósaihoz hasonlóan a tervek szerint Cliff Tucker is 24-én kapcsolódik be a felkészülésbe.

forrás: sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus