Csirics a Szeged új játékosa

Változtatott a keretén a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese: Nikola Lazicsék elküldték Dejan Majsztorovicsot, helyére pedig a korábban a Falcóval bajnoki címet nyerő, később Pécsett is megforduló Andrija Csiricset igazolták.

A változásról a delmagyar.hu számolt be:

Légióst cserélt a bajnoki rajt előtt a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata: Dejan Majsztorovics távozott, Andrija Csirics pedig érkezett Nikola Lazics együtteséhez - derült ki ma a Bajor Étteremben tartott sajtótájékoztatón. Bár korábban bejelentették, hogy Majsztorovics a szezon végéig marad, a bedobónak vitája támadt korábbi norvég klubjával szerződése időtartamáról, így nem volt biztos, hogy sikerül elintézni a játékengedélyét, ezért közös megegyezéssel szerződést bontott vele a szegedi együttes. Utódja az az Andrija Csirics lesz, aki nem ismeretlen a magyar bajnokságban, a Falcóval bajnok volt 2008-ban, és játszott Pécsett is. A legutóbbi két szezont a marosvásárhelyi BC Targu Muresnél töltötte, ahol tavaly sérülése miatt csak 7 meccset játszott, átlagban 20 perc alatt 9 pontot dobott, egy évvel korábban viszont 39 meccsen 26 perc alatt 15 pont volt a mutatója. A Szedeáknál a szezon végéig írt alá.

- Örültem a megkeresésnek, energiával telve várom a bajnokság kezdetét. Már edzettem együtt új együttesemmel, és biztos vagyok benne, hogy a bajnoki rajtig hátra lévő időszak elég lesz a beilleszkedésre. Nem ismeretlen számomra, hogy a sok fiatal között vezérszerepet szánnak nekem, Pécsett is ilyen helyzetben voltam, és akkor is sikerült megoldanom a feladatot – fogalmazott a 33 esztendős Andrija Csirics, aki a szegedi játékosok közül Balabannal Marosvásárhelyen, Jereminovval pedig a szerb Hemofarmnál játszott együtt.

A légiósról Bonifert Domonkos ügyvezető elmondta, eddig azt érezte, hiányzik egy Jonathan Levyhez hasonló vezér a keretből, ám Csirics érkezésével ez a probléma megoldódott.

- Kihasználtuk a felkészülési időszak lehetőségeit, ám türelmesnek kell lenni a formálódó csapattal. Látom azokat a fiatalokat, akik megragadták az esélyt, és akikre a felkészülési meccsek után a bajnokságban is lehet számítani. Biztos, hogy egy év múlva ezek a tehetségek sokkal jobb, teljesebb játékosok lesznek – fogalmazott Nikola Lazics vezetőedző.

A Naturtex-SZTE-Szedeák jövő szombaton 16 órától Sopronban kezdi meg a szezont.

Forrás - delmagyar.hu
Foto, Slide - falcokc.nyugat.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus