Darian Townes újra Sopronban

A Soproni Sördögök együttese korábbi játékosával, a később Körmenden is megforduló Darian Townesszal erősít, amennyiben a center sikeresen túljut a hétfői orvosi vizsgálatokon - tudhattuk meg az sakc.hu-ról.

A soproni együttes hivatalos honlapja, az sakc.hu számolt be az igazolásról:

"Felgyorsultak az események a játékoskeret kialakítása kapcsán csapatunknál. Pár nappal az után, hogy Korie Loucius próbajátékra érkezett, egy szurkolóink számára ismerős középjátékos is csatlakozik a Soproni Sördögökhöz: Darian Townes.

Darian barátunk a soproni szezonja után egy évet még “lehúzott” hazánkban, méghozzá Körmenden, ahol annak az évadnak a nagy részében csapatunk jelenlegi szakvezetője, Sabáli Balázs irányítása alatt kosárlabdázott.

Körmendről távozva többnyire Ázsiában kosarazott. A KBL nevű koreai ligában – amint az egy vele készült interjúban olvasható – a KBL Tim Duncan-jének nevezték el, amit ő – mivel kedvenc játékosához hasonlították – nagyon megtisztelőnek érzett, s próbált ennek megfelelően is teljesíteni.

A most 30 esztendős, 208 centis, 113 kilós középjátékos legutóbb a dél-koreai bajnokságban, a KKC Egis nevű csapatban játszott – többnyire kiegészítő emberként. 22 meccen átlagban 10,5 percet játszott, s ezalatt 5,3 pontos és 3,9 lepattanós átlagot hozott össze.

Townes 3 éve Körmenden 15 pontos és 8,7 lepattanós átlaggal segítette csapatát, nálunk pedig 19,5 pont és 11,2 pattanó volt az átlaga.

Townes az említett 2010-11-es soproni szezonjában – amikor a csapat egyébként bronzérmet szerzett a Magyar Kupában – még együtt kosarazott klubunk jelenlegi ügyvezetőjével, Pojbics Szabolccsal. Az amerikai center ügyvezetőnk reményei szerint hétfőn érkezhet meg régi-új állomáshelyére, Sopronba. Itt először átesik egy igen alapos, tüzetes, mindenre kiterjedő orvosi vizsgálaton, s amennyiben az sikeres lesz, edzésbe áll csapatunknál."

Forrás - sakc.hu
Foto, Slide - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus