Egy új és egy régi-új játékos érkezik Szombathelyre

Matthew Tiby és Marko Krivacevic 1 szezonra szóló szerződést kötött a Falcóval.

A Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely közleménye

Két magasembert jelentünk be!  

Csapatunk nagy örömmel jelenti be, hogy a mai nap folyamán 1 szezonra szóló szerződést sikerült kötni Matthew Tiby-vel és Marko Krivaceviccel. Az 29 éves 203 centiméter magas amerikai légiós nem ismeretlen a magyar bajnokságban, pont az első profi szezonját töltötte hazánkban. Tiby a 2016-2017-es szezonban a Paks csapatában 16,1 pontot és 9 lepattanót átlagolt, azóta pedig igen komoly bajnokságban bizonyított. A főleg 4-es poszton bevethető játékos játszott a belga, német, török, olasz 1. osztályban, és rendszerint a playoffban is megmutathatta magát. A mögöttünk hagyott szezonban a Telenet Giants Antwerp csapatában a Pro Basketball Leagueben és a Fiba Eurocupban lépett pályára. Mindkét sorozatban 12 pont és 5 szerzett lepattanó felett átlagolt. Az amerikai magasember játékában érdemes kiemelni, hogy az elmúlt két szezonban 41% felett triplázott. 

Szintén a palánk alá érkezik régi-új játékosunk Marko Krivacevic. Marko a 2019-2020-as „Covid” szezonban volt csapatunk játékosa. Abban a szezonban átlagban 10,1 játék percet játszott és 3,4 pont mellett 1,7 lepattanót szerzett. A mögöttünk hagyott szezonban a Körmend csapatával bajnoki döntőt játszhatott. Ebben a kiírásban 32 mérkőzésen lépett pályára, átlagban 8,2 percet töltött a parketten és ezalatt 3,1 pontot és 2,3 lepattanót átlagolt. A 25 éves játékossal kész is van az alsó posztos rotációnk.

Milos Konakov így nyilatkozott a két érkezőről: „Mindkét igazolásnak nagyon örülök. Tiby személyeben egy rutinos, az európai kosárlabdát és a nemzetközi sorozatokat jól ismerő magas embert szerződtetünk. A külső dobásaival szét tudja húzni a pályát, a stílusa passzolni fog a játékunkhoz. Krivit nem kell bemutatni, nagyon örülök, hogy újra együtt dolgozhatunk. Egy fizikálisan erős játékosról van szó, aki a védekezésével sokat segíthet a csapatunknak. Biztos kelleni fog neki egy kis idő, hogy felvegye a ritmust, de nem féltem, mert egy igazi „robot”, aki mindent megtesz, hogy fejlődjön és mellette a csapatát is segítse!”

 

Fotók, slide: falcokc.com; Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely facebook

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus