Egykori Vasas-játékos és Karahodzsics öccse is az NBA Global Campen

A draft előtti felmérőn két ismerős név is részt vesz - Kenan Karahodzsics mellett Shekinah Munanga is megpróbálja meggyőzni az NBA csapatokat, hogy foglalják le június végén a játékjogát.

Az NBA kihirdette annak a 40 játékosnak a nevét, akik június 2. és 5. között részt vesznek majd az olaszországi Trevisóban, a La Ghirada Sports Centerben szervezett NBA Global Campen.

Ezen az összejövetelen azok a top európai fiatalok lesznek majd jelen, akik (amellett, hogy nincsenek annyira szem előtt, mint Luka Doncic, akinek nyilván nem itt kell eladnia magát, így nem is lesz ott,) érdekesek lehetnek az NBA csapatok számára a június végén rendezett játékosbörzén - ott lesz majd például a bosnyákok szupertehetsége, Dzanan Musa is, akit több szakoldalon az első kör végébe várnak az idei drafton.

Két ismerős név található a listán. Egyrészt Kenan Karahodzsics családnevére figyelhet fel a magyar kosárlabdát szerető közönség - ő a magyar válogatott honosított centerének, Kemal Karahodzsicsnak az öccse. Bosnyák/szerb, 210 centi magas, 22 éves erőcsatár, és 2012 óta az Euroligás Malagánál van a játékjoga, de végig kölcsönben szerepelt más együtteseknél, az előző két esztendőt a Partizánnál és a spanyol második vonalban, az Oviedónál töltötte.

A másik ismerős név az a Shekinah Munanga lehet, aki pár évvel ezelőtt a Vasas Akadémia csapatában is játszott - a 20 éves, 201 centis kongói kosaras 2016-ban a Limoges játékosa lett, az előző idényt pedig az AS Monacónál húzta le, igaz, leginkább a fiókcsapatban kapott szerepet.

A 40 érintett nevet ezen a linken megtaláljátok!

Foto - ICT Europe

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus