Eilingsfeld és Ruják az ASE-nál folytatják

A két válogatott játékossal egyaránt két szezonra kötelezte el magát. Egy új csarnok építésének előkészítéséről is beszámolt az ASE klubvezetése, melyet néhány éven belül birtokba vehet a csapat.

 

A kosarlabda.ase.hu beszámolója:

Sajtótájékoztató keretében mutatta be a klubvezetés a következő szezon új magyar igazolásait. Az elmúlt idény visszafogottabb szereplése után a csapat határozott célja, hogy ismét a bajnokság élcsapatai közé emelkedjen, ennek első lépése két aktív válogatott játékos, Eilingsfeld János és Ruják András leigazolása volt. A korábbi közönség kedvenc Elingsfeld „Johnny”-t senkinek nem kell bemutatni, hiszen a mostani, szolnoki szezonját megelőzően négy idényt húzott le paksi színekben. A négyes és ötös poszton bevethető játékos öt és félévnyi pécsi, valamint egy félszezonnyi körmendi szereplés után került hozzánk 2012-ben, csupa szív játékával pedig hamar a paksi nézők legnagyobb kedvencévé vált, így minden bizonnyal mindenki örömmel üdvözli majd ismét piros-kékben az idén 7.7 pontot és 6.9 lepattanót átlagoló magasembert.

Ami Ruják Andrást illeti, a kosárlabdát aktívan követőek számára az ő neve is minden bizonnyal ismerősen hangzik, hiszen nagyjából egy évtizede aktív szereplője a honi bajnokságnak. A 28 éves, 190 centi magas Ruják egyes és kettes poszton is bevethető, ezzel is növelve az őt alkalmazó csapat variációs lehetőségeit. A fővárosból származó hátvéd a Hegyvidék csapatában kezdte meg élvonalbeli pályafutását, majd egyévnyi pécsi szereplés után három évig Körmenden, azt követően pedig négy szezonon át Sopronban pattogtatott. A legutóbbi idényben átlagosan 8.8. pont, 3.4 lepattanó és 2.3 gólpassz állt a neve mellett, statisztikái közül érdemes még kiemelni 39.5%-os triplamutatója is.

A két friss igazolás egyaránt tagja volt az EB-szereplést tavaly nyáron kiharcoló magyar válogatottnak, és a legfrissebb kerethirdetéskor szintén ott szerepelt mindkettőjük neve a válogatott bő keretében, így lehetőséget kapnak, hogy a felkészülési időszak során kiharcolják az kerettagságot a szeptemberben, Kolozsvárott megrendezésre kerülő Európa bajnokságra.

Az érkezők mellett a maradókról is szó esett. Ahogy már korábban beszámoltunk róla, csapatkapitányunk Medve Máté két évvel meghosszabbította a szerződését, aki így jövőre nyolcadik szezonját kezdi meg nálunk. Gulyán mián 2+1 éves szerződést kötött a klubbal, vele a következő szezontól már komolyan, aktív rotációtagként számol Teo Cizmic vezetőedző. Ami a többi fiatalt illeti, Kalmár Viktor 3+1 éves szerződést írta alá, rajtuk kívül pedig Plézer Gábor, Szalai Milán és Pupp Bence kaphat lehetőséget arra, hogy a felnőtt csapat tagjakét készüljön következő idényben. A tervek szerint ők alkotják a csapat magyar magját a 2017/2018-as idényben, további magyar igazolásokat nem tervez az egyesület.

Ami a tavalyi keret többi tagját illeti, Kovács Ákos, Will Tamás, Illés Máté és Sömenek Martin máshol folytatja pályafutását, melyhez a klub ezúton is sok sikert kíván. A tavaly 1+1 éves szerződéssel leigazolt, a szezon során fáradásos törés miatt hónapokat kihagyó Bagó Martin sorsa még kérdéses, de heteken belül az ő ügyére is pont kerül.

Ami a légiósokat illeti, kiválasztásuk már elkezdődött, a szakmai munkát továbbra is a Teo Cizmic (akinek továbbra is Schmidt Béla segíti a munkáját) gőzerővel videózik, elemzi statisztikákat és gyűjti az információkat, hogy a külföldi játékosok kiválasztása minél jobban sikerüljön, hiszen ez az egyik legnagyobb záloga egy csapat sikeres szereplésének.

A sajtótájékoztató második felében az Atomerőmű SE elnöke, dr. Kovács Antal további örömteli hírekről is beszámolt. Egyrészt elmondta, hogy az elmúlt évek bizonytalanságai után úgy tűnik, idén végre stabil a klub anyagi helyzete és semmi nem gátolja a profi munkavégzést. Másrészt hosszas egyeztetéseket és előkészítő munkát követően végső stádiumba ért egy új sportcsarnok építésének előkészítése, melyet előre láthatóan 2019 második felében vehetnek birtokba a sportolók. Az alaphelyzetben 2500, mobillelátókkal pedig 3000 ember befogadására alkalmas létesítmény a tervek szerint a Gesztenyés út – Pollack Mihály út sarkán került felépítésre. A létesítményre már hosszú ideje komoly igény mutatkozott, felépülésével amellett, hogy a férfi kosárlabda csapat új, modern otthonhoz jut, a város számos utánpótlás korú sportolójának edzéslehetőségei is sokat fognak javulni.
 

Forrás - kosarlabda.ase.hu
Foto, Slide - Molnár Gyula, kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus