EKE-Eger-KOK: az 5 távozó helyére csak 1 játékos érkezett

Minden eddiginél nagyobb kihívás előtt áll az EKE-Eger-KOK férficsapata.

A heol.hu cikke:

Minden eddiginél nagyobb kihívás előtt áll az EKE-Eger-KOK férficsapata, amely a 2019/2020-as szezonban a tavalyinál jóval szerényebb képességű gárdával igyekszik felvenni a versenyt.

– Idén ki kell mondani: az új szezonra az elsődleges cél a kiesés elkerülése lehet – fogalmazott az NB I. B Zöld csoportjának küzdelmeire készülő EKE-Eger-KOK férficsapatának edzője, Váczi Péter. – Az elmúlt szezonban sem számítottunk „világverő” együttesnek, ám azzal hogy a nyáron öt korábbi alapember is távozott az egylettől és mindössze egy új játékos érkezett, még nehezebb helyzetbe kerültünk. Mészáros Bence visszatért Budafokra, míg Veres Dávid Szolnokon vállalt edzői feladatokat, ami azt jelenti, hogy mindkét irányító játékosunkat elveszítettük. Kiss Bálint Budapesten folytatja a tanulmányait, Szabó Gábor és Megyes Ákos pedig bejelentette, felhagy az aktív kosárlabdázással. Új játékosként a még 20 éven aluli Szabó Martint köszönthetjük, aki Jászberényből csatlakozik hozzánk.

Arra a kérdésre, hogy milyen lehetőségeket lát a szűkös játékoskeret orvoslására, a szakember így válaszolt. – A valamire való magyar játékosok azonnal olyan bérigényekkel állnak elő, amelyek távol állnak a mi anyagi lehetőségeinktől – jelentette ki a szakember. – Mindezek tükrében az is elképzelhető, hogy szakítunk az eddigi elveinkkel és 2-3 hónap tapasztalatával a hátunk mögött, decemberben reálisabb fizetéséért játszó légióst szerződtetünk. Természetesen bátran nyúlunk a saját utánpótlásban pallérozódó ifjakhoz is, de ők még nem képesek ezen a szinten jól teljesíteni. Felnőttmérkőzés hiányában nem ilyen tempóhoz szoktak.

A tizenöt csapatos bajnoki küzdelmek szeptember 20-án rajtolnak, az egyetemisták Sopronban kezdhetik a pontgyűjtögetést. A hazai bemutatkozásra két héttel később, a Cegléd ellen kerülhet sor. Illés Balázsék jelenleg a felkészülés harmadik hetében járnak. Az elmúlt hétvégén a tiszaújvárosi Phienix-kupa felkészülési tornán vettek részt az egriek, ahol két vereséggel a Salgótarjáni KSE, a MEAFC-Miskolc és a házigazda Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK mögött a negyedik helyen végeztek. Szeptember 1-én következik az immár hagyományos hazai rendezésű Dobó-kupa. Az Eszterházy csarnokban az egyetemistákon kívül megszokott edzőpartnerként a Tiszaújváros és a Nagykőrös lép parkettre.

– Az NB I. B-s csoportunkban tizenöt együttes veszi fel a küzdelmet – tekintett előre Váczi Péter. – A mezőnyben négy élvonalbeli csapat utánpótlása is szerepel. Ahhoz, hogy biztosan megőrizzük tagságunkat, a tizenegy felnőttcsapatból legalább egyet meg kell előzni. A feladat csak elviekben könnyű.

A Dobó-kupa programja
Szeptember 1., vasárnap
10.00: EKE-Eger-KOK–Tiszaújváros
12.00: Tiszaújváros–Nagykőrös
15.00: Nagykőrös–EKE-Eger-KOK
16.45: eredményhirdetés

Fotó - heol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus