Elkezdődött a 23. streetball szezon

Remek idő, izgalmas, változatos kiegészítő programok, valamint egy újdonság: minden adott volt a Népligetben, hogy tökéletes körülmények között kezdődhessen az idei, sorrendben a 23. szabadtéri kosaras szezon.

A rendezvényt id. Hajdú Péter, a Budapesti Kosárlabda Szövetség Kőbányához ezer szállal kötődő elnöke nyitotta meg.

Felhők csak az első órában takarták a napot, azt követően azonban kellemes enyhe időben, szikrázó napsütésben küzdhettek a különböző kategóriákban a csapatok, a VIP-mérkőzések résztvevőivel  - köztük a sport televízió népszerű műsorának, a Trash Talknak a stábja - együtt több mint 100 egység.

Szerencsére a legkisebbek közül is szép számmal álltak rajthoz a kenguru korosztályban, amelynek küzdelmeiben a csapatok az MKOSZ támogatásának köszönhetően térítésmentesen állhattak rajthoz.

A kísérő programok között volt tánc és karate bemutató, sőt az íjászkodásban is kipróbálhatták ügyességüket az érdeklődők.

És ha már az ügyességnél tartunk, a hagyományos zsákolóverseny mellett egy ötletes, új sporteszközzel is megismerkedhettek a sportág szerelmesei, különösen azok, akik távolról jól céloznak. A millió forintos kéz program keretében a labdaadogató masinsa és a dobókészség tesztelése igen népszerű volt.

A hagyományoknak megfelelően fogyatékkal élő sportolók ezúttal is megmutathatták, mit sajátítottak el a játékból, s a szervezők több rendezvényre is tervezik kerekesszékes kosarasok meghívását.

Kucsera József főszervező örömmel számolt be róla, hogy a különböző korosztályokban úgy a lány, a női, mint a vegyes kategóriákban egyre több kislány, hölgy játszott, pattogtatott nagy kedvvel. Reméli, a közelgő, hazai rendezésű női Európa-bajnokság és azon egy esetleges jó magyar szereplés további lökést ad a szebbik nem képviselőinek arra, hogy az utcai kosaras rendezvényeken ne csak szurkoljanak, hanem játsszanak is.

A következő rendezvényre két hét múlva kerül sor Nyíregyházán, nevezni már most lehet. Részleteket a már jól ismert www.streetballnet.hu oldalon láthatnak az érdeklődők.

Slide - streetballnet.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus